Caroline’s BBB trapt verkiezingscampagne af in Beltrum

BELTRUM – Als nieuwe partij jezelf direct bombarderen tot een van de torenhoge favorieten van de provinciale verkiezingen in Gelderland. Dat is de rol die de Boer Burger Beweging (BBB) zichzelf aanmeet. In een weiland in Beltrum trapte BBB zaterdag de landelijke verkiezingscampagne af met Tweede Kamerlid Caroline van der Plas. Dit omdat tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van twee jaar geleden het aantal BBB stemmers procentueel het hoogst was in Beltrum. Berkelland, en Beltrum in het bijzonder, waren destijds een BBB bolwerk.

Nieuw
Bij de provinciale verkiezingen op woensdag 15 maart zijn er in Gelderland 55 zetels te verdelen. In totaal doen 18 partijen daar een gooi naar. Voor zes van deze partijen zou het behalen van één zetel nieuw zijn.

De Gelderse BBB-lijsttrekker Rik Loeters uit Didam zet hoog in. “We hopen dan ook meer dan tien zetels te halen bij de verkiezingen. We staan klaar om daarna gelijk in de coalitie plaats te nemen. Als dat niet lukt, hebben we iets niet goed gedaan. Dan heb ik iets niet goed gedaan.”

Loeters benadrukt dat BBB wil zorgen voor een vitaal platteland. “Dat BBB mee zou doen aan de verkiezingen in Gelderland, mag geen verrassing zijn. “Ja, natuurlijk hebben we een mening over de stikstofdiscussie, maar we kijken veel breder dan alleen dat.”

De v’s van BBB
Kartrekker Loeters ziet grote uitdagingen in Gelderland. “Uiteindelijk draait het om de leefbaarheid. We moeten zorgen dat er genoeg woningen zijn voor iedereen. We moeten meer woningen bouwen voor starters, want daar is nu het grote tekort aan. Het gaat om de drie v’s: voorzieningen, veiligheid en verenigingen. Als jongeren wegtrekken uit de dorpen, zullen die drie v’s ook verdwijnen.” En de stikstofdiscussie dan? “We zien heus wel dat er wat moet gebeuren, maar we moeten af van het klimaatbeleid en overstappen op een natuurbeleid. Geen extra natuur in onze provincie, maar goed beheer van de natuur die we hebben. Op veel plekken doet de natuur het prima met de hoeveelheid stikstof die er is. En als er toch ergens minder stikstof uitgestoten moet worden, moeten we om tafel gaan met de ondernemers die daar in de buurt stikstof uitstoten, of dat nou boeren zijn of grote bedrijven. Samen moeten we zoeken naar oplossingen.” Dave te Woerd uit Beltrum staat nummer acht op de Gelderse kieslijst van de BBB.

Door Omroep Gelderland 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven