Een sterke wedstrijddag voor RGV Ruurlo Acrogym


RUURLO – Op zondag 15 januari en zondag 12 februari stonden de laatste 7 teams van RGV Ruurlo Acrogym op de wedstrijdvloer. De wedstrijd van 15 januari was een thuiswedstrijd in Ruurlo en hier stonden vier teams op het hoogste podium en mochten met een gouden medaille het wedstrijdweekend afsluiten en daarnaast was er deze wedstrijdronde ook nog een bronzen medaille. Op 12 februari deden vijf van de zeven teams mee aan deze laatste plaatsingswedstrijd in Zutphen en hiervan stonden vier teams op het podium (één keer goud, twee keer zilver en één keer brons). Onze E-Instapteams mochten aan één van de zes wedstrijden deelnemen en gelukkig waren ze ingedeeld op de wedstrijd in Ruurlo. Belle & Rein en Eline & Laurie lieten een mega sterke oefening zien en kregen een mooie gouden medaille.

Eerste
Norah, Djava & Yara zijn dit jaar voor het eerst een team en voor Yara zijn het zelfs haar eerste acrowedstrijden dit seizoen. In Ruurlo zat er door de zenuwen een klein foutje in de oefening, maar helaas met grote gevolgen. Dit team eindigde toen op een zesde plaats. Gelukkig hebben ze zichzelf op de wedstrijd in Zutphen weten te verbeteren. De meiden waren trots op zichzelf en hebben hun score en positie in het deelnemersveld weten te verbeteren, ze werden namelijk vijfde. Als tweede team waren vandaag Kyra & Femke (damesduo E-Senior) aan de beurt. In Ruurlo straalde ze op de vloer en kregen ze met 0,01 verschil het goud omgehangen. In Zutphen ging de wedstrijd ook ontzettend goed, maar ook de concurrentie had zich verbeterd, waardoor ze één plaatsje zakte in het eindklassement en met een zilveren medaille naar huis gingen.

Duo
Anne & Noya (damesduo D-Senior) mochten in de derde wedstrijd op de wedstrijdvloer hun wedstrijdoefening laten zien. Sinds het maken van de teams in Noya erg gegroeid en zijn Anne & Noya op dit moment even groot. Daardoor is het allemaal voor Anne is zwaarder geworden, maar desondanks lieten ze goede oefeningen zien. In Ruurlo werden ze nog vierde, maar in Zutphen mochten ze de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Twee
In de vierde wedstrijdronde stonden twee teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer. Yulia, Britt & Alien (damestrio D+ Junior) en Tara, Isolde & Larissa (damesgroep C-Senior) mogen in hun niveau een balans en tempo oefening laten zien. Yulia, Britt & Alien hebben helaas geen tegenstanders in hun categorie, maar lieten door hun score wel zien dat ze deze mooie gouden medaille op beide wedstrijden dik verdient hebben. Tara, Isolde & Larissa hebben wel sterke tegenstanders maar draaien erg goed mee in dit wedstrijdniveau. In Ruurlo werd dit team nog derde, maar in Zutphen mochten ze één podiumplek omhoog en gingen ze met het zilver naar huis.

Alle wedstrijdteams hebben de plaatsingswedstrijden gehad en met veertien medailles (zes gouden, drie zilveren en vijf bronzen) hebben zeven teams zich weten te plaatsen voor het Gelders Kampioenschap, één team wist zich rechtstreeks te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap en vier teams voor de GO-Cup (Gelderland/Overijssel-Cup).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven