Bleswerkzaamheden in boswachterij Ruurlo

RUURLO – In boswachterij Ruurlo zijn er weer bleswerkzaamheden aan de gang. Blessen betekent bomen markeren met een kleur. Staatsbosbeheer, beheerder van Boswachterij Ruurlo, krijgt regelmatig vragen over die gekleurde stippen op de bomen. Daarom organiseert Staatsbosbeheer een excursie voor iedereen die er meer over wil weten.

Gekleurde stippen op de bomen is het resultaat van blessen. Tijdens het blessen worden plannen voor het bos vertaald naar uit te voeren boswerkzaamheden. Die blesmarkeringen, in de vorm van verschillende kleuren, hebben verschillende betekenissen. Het kan betekenen dat bomen in de toekomst worden gezaagd of juist blijven staan en meer. Het blessen gebeurt ruimschoots voorafgaand aan de uit te voeren zaagwerkzaamheden, meestal 1 a 2 jaar van tevoren. In boswachterij Ruurlo beheert Staatsbosbeheer met het oog op natuur, recreatie, en houtproductie.

In het begin van 2023 zijn boswachters van Staatsbosbeheer al begonnen met blessen in Ruurlo maar ook komende zomer kunt u nog boswachters aan het werk zien met de spuitbus.

Informatie
Voor iedereen die meer wil weten over het blessen en boswerkzaamheden organiseert Staatsbosbeheer een excursie op 21 april 2023 om 15:00 in boswachterij Ruurlo. Aanmelden is nodig en vol=vol. Mail naar [email protected] om je aan te melden voor de excursie of lees meer over blessen in de boswachtersblog op www.boswachtersblog.nl/achterhoek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven