Heet middagje op het voetbalveld: titelstrijd in Borculo en wellicht voorlopig laatste Neede-Eibergen


BERKELLAND – Het wordt een heet middagje op de Berkellandse voetbalvelden. In Borculo staat het duel Reünie tegen VIOS Beltrum op het programma. Deze twee ploegen delen de koppositie in de vierde klasse C, met allebei 34 punten. Enkele luttele kilometers verderop vindt vanmiddag de derby tussen Sportclub Neede en FC Eibergen plaats.

 

Voorlopig voor het laatst 
Op Sportpark ‘t Haantje zijn het zware tijden. Het eerste elftal van Sportclub Neede heeft een slecht seizoen en wist pas één overwinning te behalen, tel daar de twee gelijk gespeelde wedstrijden bij op en je komt op een mager puntentotaal van 5. De kans dat de Needenaren degraderen lijkt enorm. FC Eibergen begon het seizoen ook slecht, maar lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Hierdoor zijn de Eibergenaren de gevaren zone uit en is de kans groot dat deze derby volgend jaar moet worden gemist. 

Kampioenschap
In Borculo en Beltrum praten ze niet over degradatie en gevarenzone, daar wordt gestreden om het kampioenschap. VIOS Beltrum behaalde vorige week een zwaar bevochten overwinning op Ulftse Boys. VIOS moest de wedstrijd eindigen met 9 man omdat Ruud Westhoff en Ian Groot Zevert het veld met rood moesten verlaten. Reünie had een vlekkeloze generale, zij wonnen ruim van Erix.

Beide duels beginnen vanmiddag om 14.00 uur. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven