Militairen oefenen in Geesteren

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 20 tot met 22 maart een oefening. De oefening speelt zich op maandag 20 maart af in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militairen en 6 diverse voertuigen mee.

De eenheid beoefent het verplaatsen te voet en het maken van een wateroversteek. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van tevoren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kun je dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420 of via e-mail: [email protected]. Vermeld zoveel mogelijk gegevens zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven