Spoorwegovergang aan Loorsteeg in Ruurlo wordt beveiligd

RUURLO – De onbeveiligde spoorwegovergang aan de Loorsteeg in Ruurlo blijft open en wordt beveiligd, dat beslist het college van Berkelland. Een andere oversteek aan de Reurinkweg wordt wel volledig afgesloten.

Het beveiligen van de overweg over spoorlijn Winterswijk-Zutphen aan de Loorsteeg kost ongeveer 1,6 miljoen euro. Berkelland wilde al langer overgaan tot het beveiligen van de spooroversteek, maar was aan het wachten op de provincie. Inmiddels is duidelijk geworden dat ook Gelderland vier ton wil bijdragen aan de afsluiting, waardoor de financiering rond is. Het beveiligen past bij de ambitie van het ministerie om alle niet-beveiligde overwegen in Nederland te sluiten.

Kritiek
Berkelland wilde aanvankelijk ook alle onbeveiligde oversteekplaatsen afsluiten, maar daarop kwam kritiek uit de samenleving. Met name wandelaars en fietsers maken gebruik van de overgang. Het college kreeg daarop van de gemeenteraad de opdracht om te onderzoeken wat er nodig was op de onbewaakte spoorwegovergangen aan de Reurinkweg en de Loorsteeg open te houden.

Foto: Omroep Gelderland
Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven