Koningsspelen bij OBS De Hofmaat in Neede

NEEDE – ‘Zigg Zagg Olé, Olé’ klonk het vrijdagochtend vrolijk over het plein. Alle kinderen van OBS De Hofmaat zongen en dansten bij de opening van de Koningsspelen. Meester Noël had in het openingswoord verteld, dat er een speciale gast zou verschijnen. Maar die was er nog niet, dus eerst zongen de kinderen het openingslied. En wie kwam daar tijdens het lied op de fiets aan? De koning!


Oranje

Gehuld in oranje cape kwam hij naar voren en opende de koningsspelen. Sommige kinderen zagen wel dat dit de echte koning niet was, want deze koning was slanker en deze koning droeg een kroon, dat had de echte koning niet. Na het hijsen van de vlag gingen alle kinderen naar de klas om daar gezamenlijk te ontbijten, een goede start van deze sportieve dag.

Spelletjes
Vervolgens haalden de kinderen van groep 8 de andere kinderen van de midden- en bovenbouw op. In groepjes werden er allerlei spelletjes gespeeld, onder begeleiding van enthousiaste ouders. Favoriet was het spel blindvolleybal, waarbij kinderen een bal zo vaak mogelijk naar de andere kant van het net moesten spelen. Het net was echter geblindeerd met vlaggen, waardoor het niet te zien was waar de bal vandaan zou komen. Maar ook kingen, doelschieten, fruit lopen en waterrace vielen in de smaak.
Ook konden alle kinderen een fruitspies maken en daarna even heerlijk schommelen in het nieuwe vogelnest.


Vakantie
Ook op het onderbouwplein werden er allerlei spelletjes gedaan: tikkertje, waterbekerrace, zwaaien met de parachute en ballon tennis. Tot slot mochten alle kinderen nog even op het gi-ga springkussen en zo sprong iedereen de meivakantie in!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven