Laatste speelronde AKF klootschietcompetitie in de Dijkhoek

BORCULO – Er waren geen grote verassingen op de laatste speeldag van de AKF. Met 44 schoten ging ook ditmaal de winst naar Zwolle, al kwam ’t Broek maar een paar meter te kort voor de dagwinst. Klein Dochteren werd in een direct duel door Zwolle met 2 schoten verslagen. Daarna volgende Eibergen met 48 schoten en Zwolle 2 met 50 schoten. Respelhoek en Onderlingen volgenden met 51 schoten voor Klein Dochteren 2 en ’t Broek 2 dat de rij sloot met 52 schoten. Respelhoek 2 was helaas verhinderd.

Tweede klasse
In de 2e klasse waren de mannen van Onderlingen 2 prima op dreef. Met prima score van 48 schoten waren ze maar liefst 8 schoten beter dan Eibergen 3 en Zwolle 3 die volgden op plaatst twee en drie. Koploper Dijkhoek werd met 57 schoten slechts vierde. Heksenkring kwam binnen met 58 schoten wat goed was voor de vijfde plaats. Eibergen 2 (60 schoten) en ’t Broek 3 (62 schoten) volgenden netjes. Onderlingen 3 eindigde de laatste competitiedag op de achtste plaats.

Prijzen
Na de wedstrijden werden in Dijkhoek de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het klootschiet seizoen 2022-2023. Met maar liefst 17 schoten voorsprong is Zwolle kampioen geworden in de hoogste klasse van de AKF. Dit team bestaande uit Jurgen te Brake, Ramon Halleriet, Niek Smeenk en Arno te Brake was net als vorig seizoen duidelijk te sterk voor de overige teams. Klein Dochteren werd tweede voor Eibergen dat de derde prijs in ontvangst mocht nemen.


In de tweede klasse is de titel voor Dijkhoek dat hiermee promoveert naar de 1e klasse. Onderlingen 2 haalde met de goede score van dit weekend Eibergen 2 in en eindigde hiermee op de tweede plaats. Heksenkring eindigde op de zevende plaats in deze klasse.

Voor de volledige uitslagen van dit seizoen zijn te zien op de site van de AKF. De komende tijd wordt besteed aan het cupgooien dat inmiddels is gestart. Ook staan er een aantal toernooien op het programma, zoals het keidagentoernooi in Lochem en het Varsselringtoernooi. In juni zijn ter afsluiting nog NK’s, waar diverse personen uit de Achterhoek zich volgende week nog voor gaan plaatsen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven