Zonnebloem Rekken bezoekt museum De Scheper

REKKEN – Op 24 maart vond er weer een van de kleinschalige activiteiten van de Rekkense afdeling van De Zonnebloem plaats: een bezoek aan Cultuur Historisch Museum De Scheper in Eibergen.

Geschiedenis
Sinds 4 januari is daar een expositie over de geschiedenis van de Rekkense Inrichtingen en op 15 maart hield Hennie van Doorn er een lezing over het verhaal van Rekken, toen en nu. Ook nu was Hennie weer van de partij om speciaal voor de Zonnebloemgasten en hun vrijwilligers het een en ander te vertellen over de tijd die hij bij de inrichtingen gewerkt heeft en al het materiaal dat hij in de loop van de jaren, samen met anderen, verzameld heeft. Door zijn boeiende verhaal wist hij de geschiedenis tot leven te wekken!

Rekken
Aangezien de meeste gasten al een groot deel van hun leven in Rekken wonen of daar geboren zijn, was het voor velen een feest der herkenning. Hierna gingen ze naar de bovenste verdieping, waar de expositie tijdelijk gehuisvest is. Veel foto’s uit oude en recentere tijden, waar diverse bekenden op te ontdekken waren. Tot slot was er tijd om onder het genot van een kopje thee of koffie met kruidkoek na te praten. Eenieder was het er over eens dat het zeer de moeite waard was geweest. De expositie is nog te bezichtigen tot 29 april.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven