Bij Bohero gevonden trouwring terug bij eigenaar

BORCULO – De trouwring die begin deze week achter de boeken opdook bij de Humanitaire Kringloopwinkel Bohero in Borculo, is weer terug bij de eigenaar. De kringloopwinkel had op Facebook een oproepje gedaan met precies genoeg informatie om de eigenaar terug te vinden. Die moest zijn vrouw overigens wel eerst iets bekennen.
Het ging om een mannenring met een Friese meisjesnaam die de winkel niet verklapte. En twee data: een trouwdatum en verlovingsdatum, waarvan de kringloopwinkel er maar één bekendmaakte. “Vanmorgen om half elf stond er een echtpaar in de winkel”, vertelt teamleider John Kamphuis. “Ik heb die mevrouw om haar voornaam gevraagd en die klopte.”

‘O ja, ik was ook mijn ring kwijt’
Het echtpaar was aan het fietsen, toen zij hoorden van een gevonden ring met daarin een Friese meisjesnaam. “Toen biechtte die man zijn vrouw op dat hij de ring sinds begin van de week kwijt was”, hoorde Kamphuis van het echtpaar. “Die meneer had goed in de rats gezeten.”

Lief tegen elkaar
Maar als het goed is, kan het huwelijk wel tegen een stootje: het stel is al 52 jaar geleden verloofd en inmiddels al 50 jaar getrouwd, getuige de data.
“Ja hoor, ze deden nog steeds lief tegen elkaar”, zegt Kamphuis, die blij is dat de ring weer bij de eigenaar is. “Als we zoiets vinden, plaatsen we altijd een oproepje. We zijn zelf altijd nieuwsgierig waar zoiets vandaan komt. Gelukkig lukt het negen van de tien keer om de eigenaar op te sporen.”

Fooienpot
Het echtpaar zelf was erg blij dat de ring terecht was. “Die mevrouw heeft de fooienpot gevuld”, antwoordt Kamphuis desgevraagd.

Door Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven