Bijna 400 deelnemers voor RegioBanktoernooi van Sportclub Neede

NEEDE – Maar liefst 70 voetbalteams spelen op zaterdag 3 juni van 9.00 tot 13.00 uur 4×4 wedstrijdjes tegen elkaar. Het speelveld voor jongens en meisjes onder de 6 en 7 jaar is deze zaterdag Sportpark ‘t Haantje in Neede. Voor de vijfde keer is het RegioBanktoernooi aan de Kronenkamp 10 in Neede. De jeugdafdeling van Sportclub Neede organiseert het toernooi. Jasper Kettering en Arno Slot coördineren het toernooi voor de jongste spelers.

Spelers uit de hele regio
Vrijwel alle voetbalverenigingen uit de gemeente Berkelland doen mee. Het toernooi kan daarnaast ook rekenen op grote deelname uit de Achterhoek en Twente. Van Lichtenvoorde, Winterswijk, Lochem tot Enschede, Hengelo, Borne en alle plaatsen er tussen voetballen op 3 juni in Neede. Het 4×4 toernooi brengt veel sportiviteit en gezelligheid op het sportpark. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s juichen de spelertjes toe. Een springkussen zorgt voor vertier voor de jonge toeschouwers.

Eerste toernooi
Voor jonge spelers is het RegioBanktoernooi een eerste kennismaking met spelen tijdens een toernooi. Elke poule bestaat uit vijf teams. Spelers voetballen in mix teams. “De deelnemers aan dit toernooi kennen nog geen vast competitieschema via de KNVB. Dit toernooi geeft ze al een beetje wedstrijdervaring en stimuleert ze te spelen in de vorm van een competitie” vertelt Arno Slot. De plaatselijke supermarkten AH en Jumbo en groente- en fruithandel De Vrolijke Pompoen zorgen voor traktaties voor de spelers.

Beloning
De poulewinnaars gaan met een beker naar huis. Elke speler ontvangt een herinneringsmedaille. Arno Slot verklapt: “De prijsuitreiking is echt een feestje. Alle spelers zetten we na afloop van het toernooi in het zonnetje. Het toernooi staat echt in het teken van veel vrolijkheid en sportiviteit.” Jasper Kettering vult aan: “Een mooi kennismaking met spelen in competitieverband. En dat allemaal onder veel publieke belangstelling. Echt een toffe ervaring voor de spelertjes.” Op zaterdag 3 juni is een ieder welkom om mee te genieten van dit unieke toernooi.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven