Dansers LG-Dance knallen in Kalkar

BORCULO – Het moderne dansteam van LG-Dance sloot tijdens het pinksterweekend het wedstrijdseizoen knallend af op het Europees Kampioenschap in het Duitse Kalkar. Na een spannende wedstrijd kregen de dansers op maandagavond het brons omgehangen. Ook de solisten mochten plaatsnemen op het podium met een zilveren medaille voor Sérah Tesselhof en brons voor Nina Tollenaar. Daarnaast was er een mooie finaleplaats voor het duo Lisa de Zeeuw en Sérah Tesselhof.

Voor coach Kimberley Meijer was dit het eerste jaar dat ze team Release Avenue onder haar hoede nam. Ze kende een ongekend seizoen. “Ik heb het team overgenomen van Lidy Toebes. Zij heeft hen jarenlang gecoacht en ervoor gezorgd dat ik met een groep sterke dansers van start kon. Wel spannend zo’n eerste jaar. Ik wist dat ik een stel goede dansers had, aan mij de taak om daar een mooie choreografie voor te maken. Dat ik meteen het eerste jaar zo goed zou scoren had ik van tevoren niet durven dromen”, vertelt Meijer enthousiast.

Het team eindigde dit jaar iedere wedstrijd in de top-drie. Tijdens het EK maakte het team meteen in de eerste ronde op zaterdag al indruk en plaatste zich in de categorie ‘Teams Jazz/Modern O18 novice’ direct voor de finale op maandag. In totaal werden hiervoor verdeeld over twee voorrondes vijf teams geplaatst. “Het was een enorm sterke categorie. We wisten dat het een flinke strijd zou worden op maandag. De dans is enorm dynamisch en vraagt veel inleving van de dansers. Dat dit de laatste keer was dat ze deze dans op het podium zouden doen én dat het tevens de laatste wedstrijd in deze samenstelling was, zorgde ervoor dat ze er dieper in gingen dan ooit tevoren. Ze dansten hun beste performance ooit en de ontlading na die tijd was enorm”, klinkt Meijer ook zelf geëmotioneerd. “Na het optreden kon de dag al niet meer stuk, maar een mooie bronzen medaille maakte het helemaal af.

Zilver
Op vrijdag al startte het EK voor de veertienjarige Sérah Tesselhof. Zij mocht met haar zelfgemaakte solo voor LG-Dance het spits afbijten. In haar sterke categorie ‘Solo Jazz/Modern U15 novice’ wist ze de eerste ronde al een finaleplaats te bemachtigen. In de finale met vijf deelnemers, die voor haar op zondag al plaatsvond, zette ze wederom een indrukwekkende performance neer. Meijer: “Sérah weet met haar dans mensen te raken. Het was muisstil in de zaal en menigeen pinkte een traantje weg. Dat zelfs de jury klapte aan het einde van haar performance zegt eigenlijk wel genoeg.” Sérah eindigde op de tweede plaats en kreeg daarmee het zilver omgehangen.

Brons
De zeventienjarige Nina Tollenaar danste op zaterdagochtend de eerste ronde met haar eigengemaakte solo in de categorie ‘Solo jazz/modern U18 beginner’. In de eerste ronde kwam ze net tekort voor de finale, maar op zondag in de tweede ronde nam ze revanche en verzekerde zich van een finaleplaats op maandag. Meijer: “Voor Nina is dit het eerste jaar dat ze solo’s danst en ze heeft het enorm goed gedaan. Nina heeft een hele mooie natuurlijke uitstraling en flow in haar dans.” In de finale op maandag zette Nina de lijn van zondag door. Ze danste naar een mooie derde plaats en mocht zo het brons mee naar huis nemen.

Duo
Het duo Lisa de Zeeuw en Sérah Tesselhof verscheen in twee categorieën op het podium: Jazz/modern U18 novice en Open O15 beginner. “Dit duo heeft eigenlijk een gek jaar achter de rug”, blikt Meijer terug. “Vanwege een langdurige enkelblessure van Lisa leek het er eerst op dat het hele seizoen voor hen verloren zou gaan. Tegen alle verwachtingen in kon Lisa in januari alweer dansen, maar nog wel wat rustig aan. Omdat ze zo graag samen dansen en dingen maken besloten ze eigenlijk voor de lol in de categorie Open een dans te maken. Deze dans is echt een klein feestje om naar te kijken. Ze deden één wedstrijd mee en plaatsten zich direct voor het EK. Gebaseerd op de resultaten van het afgelopen jaar besloot de organisatie hen voor hun eigenlijke categorie Jazz/Modern een wildcard toe te kennen. Zo kon het dan ze in deze categorie op het EK voor het eerst hun dans op het podium deden. Dat deden ze fantastisch, maar de groep waarin ze dansten was enorm sterk.” In de categorie Jazz/Modern pakte het duo geen finaleplaats, maar in de categorie Open plaatsen ze zich naar eigen verbazing voor de finale. Hierin dansten ze uiteindelijk naar de vijfde plaats.

Audities
Nu er een einde is gekomen aan dit wedstrijdseizoen is het tijd om na te denken over de teamsamenstelling van volgend jaar. Hiervoor houdt LG-Dance op zaterdag 24 juni audities voor de moderne teams, dit jaar zelfs in drie leeftijdsgroepen. Meer informatie hierover en opgeven, via de website van LG-Dance.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven