fotoreportage: Grote motor stoet trok zondag door Berkelland


BERKELLAND – Maar liefst 250 brullende motoren zullen zondag 21 mei door de straten van respectievelijk Rietmolen, Neede en Eibergen rijden. De zogeheten Distinguished Gentleman’s Ride is een internationaal evenement, waarbij motorrijders op stoere choppers en strak in pak een route afleggen voor het goede doel.

Bewustwording
Dat doel betreft bewustwording van en onderzoek naar prostaatkanker, iets waar alleen al in Nederland jaarlijks ruim twaalfduizend mannen mee worden gediagnosticeerd. De rit wordt over de hele wereld georganiseerd, waarbij de rijders donaties kunnen ophalen voor hun deelname. In Nederland wordt de rit in negentien verschillende steden georganiseerd, waaronder in Enschede. Bij elkaar wist de Twentse variant zo’n dertigduizend euro op te halen, goed voor een 34e plek wereldwijd, met alleen Amsterdam (47.000 euro, 16e) en Nijmegen (35.000 euro, 24e) voor zich. Absolute koploper is New York met een opbrengst van meer dan tweehonderdduizend dollar.

Start
De rit vertrok vanuit Enschede en ging in rustig tempo via Boekelo en Rietmolen, naar Neede en Eibergen. Daar namen de bestuurders een korte pauze bij Motor Centrum Eibergen, om vervolgens weer terug te rijden naar Twente. Ans en Siska en FreezeFrame Achterhoek maakte een mooie fotoreportage. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven