Gaudium Real Estate levert woon-/zorgresidentie Huize Willibrordus in Ruurlo op aan Saamborgh en Care Property Invest


RUURLO – Op woensdag 3 mei heeft ontwikkelaar Gaudium Real Estate ‘Huize Wilibrordus’ in Ruurlo turnkey opgeleverd aan Saamborgh Wonen en Care Property Invest. Het complex met 22 zorgappartementen is gelegen aan de Stationsstraat op steenworp afstand van het centrum van Ruurlo. Saamborgh Wonen is de huurder van het complex en zal 24-uurszorg gaan leveren aan zorgbehoevende ouderen. Gaudium Real Estate verkocht de residentie recentelijk aan Care Property Invest. Capital Value heeft Gaudium Real Estate commercieel begeleid bij de verkoop. De juridische en fiscale begeleiding van het proces was in handen van CMS. Care Property Invest werd tijdens het aankoopproces bijgestaan door Van Doorne (juridisch) en de Beer (fiscaal). De realisatie van het complex was in handen van Plegt Bouw uit Ootmarsum.

Huize Willibrordus
Huize Willibrordus is gerealiseerd op de locatie van de voormalige Sint-Willibrordusschool in Ruurlo. Het karakteristieke voorportaal uit 1929 is behouden bij de realisatie, voor de rest betreft het volledig nieuwbouw. In totaal beschikt het complex over 21 éénpersoonsappartementen en 1 echtparenappartement. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke en ondersteunende voorzieningen, zoals een royale gezamenlijke woonkamer, een collectieve eetkeuken, een kantoorruimte en verschillende wasruimten en bergingen. Het perceel is voorzien van een eigen park en parkeerterrein. Het complex is volledig gasloos gerealiseerd volgens de duurzame BENG-norm. Daarvoor is het complex onder andere voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, PV-panelen, Ledverlichting en zonwering.

Langjarige exploitatie door Saamborgh
Saamborgh biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg voor ouderen met geheugenproblemen in combinatie met diverse woonmogelijkheden. Saamborgh biedt momenteel al kleinschalige woonzorg aan op 9 locaties verspreid door Nederland. Voor Huize Willibrordus heeft Saamborgh een 20-jarige huurovereenkomst getekend. Daarmee heeft Saamborgh zich langjarig verzekerd van haar aanwezigheid in Ruurlo. Saamborgh verwacht het zorgcomplex in juni te openen voor haar bewoners.

Gaudium Real Estate
Verkoper Gaudium Real Estate is een samenwerking tussen Borghese Real Estate en Javri Investment Group. Huize Willibrordus is het eerste zorgcomplex dat door Gaudium Real Estate wordt opgeleverd. Daarnaast beschikt Gaudium Real Estate over een uitgebreide pijplijn met nieuwbouwlocaties, waar wonen met zorg gerealiseerd zal worden. Het is de ambitie van Gaudium Real Estate om haar pijplijn in de komende jaren verder uit te breiden. Maikel Withaar, ontwikkelaar bij Gaudium Real Estate: “Huize Willibrordus biedt een eigentijds onderkomen voor de ouderen in Ruurlo en omstreken. Wij zijn verheugd om in deze tijd gezamenlijk met Saamborgh en CPI tot afronding van deze prachtige ontwikkeling te kunnen komen. Voor Gaudium vormt deze oplevering de opmaat voor de verder uitbreiding van onze zorgportefeuille” Dirk Adriaanse, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: “Het complex voorziet in een toekomstbestendige zorgexploitatie en is daarmee een goed voorbeeld van een ontwikkeling die uitstekend aansluit op de lokale zorgvraag in de regio. Dit maakt het een interessante investering voor een belegger met lange beleggingshorizon, zoals Care Property Invest.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven