Oud v.v. Reünie speler Robert Franssen langer assistent trainer bij AZ

BORCULO – Robert Franssen en Kenneth Goudmijn hebben beiden een akkoord bereikt met AZ over het verlengen van hun contracten tot medio 2025. De huidige assistent-trainers blijven deel uitmaken van de technische staf van de Alkmaarse hoofdmacht. De afgelopen twee seizoenen ondersteunden zij hoofdtrainer Pascal Jansen ook al als assistent-trainers.

Begin dit jaar werd het contract van Jansen bij AZ verlengd met twee jaar. Deze liep eerder tot het einde van het huidige seizoen, maar loopt nu ook af in de zomer van 2025. Hiermee blijft het trainers-drietal bestaande uit Jansen, Franssen en Goudmijn dus intact.

AZ-historie van Franssen
Franssen kwam in 2016 over van De Graafschap, om zijn trainersloopbaan voort te zetten in de AZ Jeugdopleiding. De Achterhoeker had in zijn eerste twee seizoenen AZ Onder 15 onder zijn hoede, waarmee hij in 2018 de dubbel pakte. Ook plaatste Franssen zich met AZ Onder 19 voor de UEFA Youth League. Sinds december 2020 is hij assistent-trainer van Pascal Jansen bij AZ 1.

Carrière Goudmijn
Goudmijn debuteerde in het seizoen 1990-1991 als jonge rechtsbuiten voor AZ. Ook tussen 1995 en 1997 voetbalde hij in Alkmaarse dienst. Zijn actieve carrière voerde hem verder langs onder meer HFC Haarlem en SC Cambuur, terwijl hij ook furore maakte in de zaal. Zo speelde hij drie interlands voor het Nederlands futsalteam en was hij later succesvol trainer in de zaal bij FC Marlène. In 2016 werd Goudmijn jeugdtrainer bij AZ. Als assistent van Martin Haar werd hij met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie. Ook werd hij landskampioen met AZ Onder 17. Begin 2021 voegde hij zich bij Jansen en Franssen om zich over het eerste elftal te ontfermen.

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven