Zwemfeesten in Berkelland voor groep 7-8 leerlingen

 

BERKELLAND – Leerlingen van de Dr. Ariëns Daltonschool organiseren 2 zwemfeesten voor leerlingen uit groep 7-8 van de gemeente Berkelland. ‘Hoe gaaf is het, dat dit nu daadwerkelijk wordt georganiseerd!’

Project
Op donderdag 23 februari hebben de kinderen van groep 7-8 van de Dr. Ariëns Daltonschool meegedaan met het project: ‘Groep 8 aan de macht’. 
Bij het indienen van de raadsvoorstellen, kregen ze de meeste stemmen voor hun idee: Een discofeest organiseren voor alle leerlingen uit groep 7-8 van de gemeente Berkelland.Na hun overwinning hebben de kinderen niet stilgezeten. Vervolgstappen moesten worden gezet. De eerste was het benaderen van de zwembaden. Middels een schrijfles werd er een e-mail opgesteld, die verstuurd kon worden naar beide binnenzwembaden in de gemeente Berkelland. Vervolgens was het contact gelegd en hebben 5 leerlingen het zwembad bezocht om het idee toe te lichten.

Enthousiast
Zwembaden ’t Timpke en ’t Spilbroek reageerden enthousiast op het voorstel van de kinderen. Er werd overlegd en nagedacht hoe we zo’n feest het best konden organiseren. Het winnende raadsvoorstel kreeg dan wel een bedrag van € 250,-, maar voor de kinderen was het wel spannend of we daarmee wel iets konden organiseren. De managers van beide baden vonden het zo’n leuk initiatief dat ze beiden genoegen namen met de helft van het bedrag. Daarvoor kregen alle kinderen gratis toegang. Zo zijn de feesten ook echt voor iedereen toegankelijk.

 

De zwemfeesten worden op de volgende dagen georganiseerd:

Vrijdagavond 2 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur => zwembad ’t Timpke, Borculo voor een bioscoopfeest
Vrijdagavond 23 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur => zwembad ’t Spilbroek, Neede voor een neon, discofeest

Opgave
Intussen zijn ook alle Berkellandse scholen aangeschreven. De leerlingen hebben flyers ontworpen, zodat de leerkrachten de feesten kunnen promoten in de klas. Om zicht te hebben hoeveel kinderen naar de feesten komen, verzorgen de leerkrachten van groep 7 en 8 de opgave. 
Dus zit je in groep 7 of 8, heb je een zwemdiploma en lijkt het je leuk om naar een zwemfeest te gaan. Geef je dan op bij je groepsleerkracht!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven