Onthulling Witte Anjer Perkje in Ruurlo door burgemeester

RUURLO – Burgemeester Joost van Oostrum onthulde op zaterdag 24 juni, de Landelijke Veteranendag, het Witte Anjer Perkje aan ’t Rikkelder in Ruurlo. Dit deed hij samen met de oudste veteraan van Berkelland, de heer Van den Bos uit Borculo. Het Witte Anjer Perkje ligt naast het oorlogsmonument aan ’t Rikkelder in Ruurlo.

In 2005 is in Nederland de witte anjer geïntroduceerd als een symbool voor erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen. De witte anjer was tijdens de Tweede Wereldoorlog een symbool van verzet en kreeg door deze geschiedenis een bijzondere betekenis. Met de aanleg van dit perkje geeft ook de gemeente Berkelland hier zichtbaarheid aan. Burgemeester Joost van Oostrum: “Dit is een moment om onze dankbaarheid en waardering te tonen naar alle veteranen en in het bijzonder de 270 veteranen van Berkelland. Moedige mensen die zich hebben ingezet en inzetten in dienst van de vrede.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven