Rachel Nijbroek uit Beltrum Nederlands Kampioen meerkamp en sprong turnen

BELTRUM – Afgelopen weekend werden in het Sportpaleis Ahoy de Nederlandse Kampioenschappen, tijdens de AHOY CUP, dames turnen georganiseerd. De top van de Nederlandse turnsters kunnen zich tijdens kwalificatiewedstijden hiervoor plaatsen. Geen makkelijke taak want het niveau is landelijk enorm hoog tijdens deze jurysport waarbij je afhankelijk bent van het moment van presteren.

Hoog niveau 
De 22 jarige Rachel Nijbroek uit Beltrum timmert al heel wat jaartjes op zeer hoog niveau aan de weg in de turnwereld. Sinds 1,5 jaar heeft zij de overstap gemaakt naar De Hazekamp Gymsport om zich daar nog verder te kunnen ontwikkelen. En met een zeer verbazingwekkend resultaat. Werd ze eerder dit jaar nog met het A-selectie team winnaar van seizoen 2022-2023 en klom ze tijdens de halve finale individueel op het hoogste treetje van het podium was afgelopen weekend het ultieme doel van al de trainingsuren in de turnhal. Ze ging voor een finaleplek op sprong.

Meerkamp
Maar zaterdag tijdens de meerkamp liet Rachel zien wel iets meer in haar mars te hebben. Een zeer stabiele, moeilijke balkoefening, een mooi en strak uitgevoerd vloeroefening, een brugoefening die zeer gewaardeerd werd door de jury en een tjoukie gestrekt en een overslag gehoekt die zo hoog uitgevoerd waren en qua moeilijkheidsgraad niet te evenaren door de concurrentie maakte dat zij Nederlands Kampioen meerkamp werd. Daarbij nog een ticket verdiende voor de toestelfinales brug en sprong voor zondag.

Toestelspecialist
Zondag mocht elke gekwalificeerde turnsters laten zien wie nu echt de toestelspecialist is per toestel. Op brug was de concurrentie te groot voor Rachel en moest ze genoegen nemen met de 5e plek. Maar dit deerde haar niet. Ze kwam voor sprong, en dat heeft ze laten zien. Met een nog mooiere uitvoering van met name haar overslag hoek salto werd ze de terechte Nederlands Kampioen sprong 2023.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven