Zeepkistenrace tijdens SEN-feesten Neede in ere hersteld


NEEDE – Deze zomer brengt de SEN’76 een ware zeepkistenrace naar de Oranjelaan tijdens de zomerfeesten van 15 t/m 19 augustus. De race vindt plaats op zaterdagmiddag 19 augustus en start om 14:00 uur. Deelnemen kan al vanaf 11 jaar in twee verschillende klassen. Opgeven is vanaf nu mogelijk via sen76.nl en kan t/m 17 juli.

Terug in de tijd
Jaren terug werd er al eens een zeepkistenrace georganiseerd in Neede. Na het wegvallen van de Koepel Knoepel Playbackshow vond Stichting Evenementen Neede het tijd om ook de Koepel Knoepel Zeskamp te herzien. Daarom is besloten om als vervanger hiervan een nieuw activiteit aan het programma toe te voegen, namelijk de Zeepkistenrace. Iedereen kan hieraan deelnemen als individu, als duo of als team.

Samenwerking Het Assink Lyceum
Het idee voor een zeepkistenrace is ontstaan vanuit de wens om de doelgroep 11tot en met 15 jaar meer terug te zien tijdens het feest. Zo zocht SEN’76 een aantal maanden geleden contact met het Assink Lyceum te Neede. De leerlingen bouwden voor een examenvak 14 zeepkisten en werden door leden van de SEN’76 commissie beoordeeld tijdens een samenkomst op het koepelterrein. Een mooie middag met hopelijk potentiële deelnemers.

Geef je nu op
Opgeven voor de zeepkistenrace is vanaf nu mogelijk via sen76.nl. Er zijn twee klassen: Jeugd klasse (11 t/m 15 jaar) en de Ouderen klasse (16 t/m 100 jaar). Naast het aanmeldformulier vind je op de site alle regelementen en (technische)eisen voor de Zeepkist zelf. De SEN stelt ook nog eens 20 bouwpakketten voor onderstellen beschikbaar, met dank aan Assink Lyceum Neede. Zo kun je ook als je het wat ingewikkelder vindt, toch beginnen met bouwen en deelnemen aan de race!

SEN’76 heeft weer een bomvol programma
De zaterdagmiddag tijdens de SEN’76 Zomerfeesten belooft een heerlijke (familie)middag te worden waar je naast het bekijken van de Zeepkistenrace rustig je drankje kunt drinken terwijl je (klein)kinderen zich vermaken bij alle kinderactiviteiten. Wil je weten wat de rest van het programma in petto heeft? Dit en meer vind je www.sen76.nl

Foto: Archief

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven