Joey den Besten (30) uit Borculo om het leven gekomen bij crash in Finse Imatra

BORCULO – Roadracing coureur Joey den Besten is zondag om het leven gekomen in Finland. Den Besten deed mee aan International Road Racing Championship. Tijdens de derde ronden van dit kampioenschap in het Finse Imatra kwam Den Besten bij een zware val om het leven. Volgens de Finse politie vond het ongeluk om 15.42 uur plaats.

Joey den Besten
Volgens Racesport.nl begon Den Besten al op zeer jonge leeftijd als coureur in de minibikes waar hij zelfs de Nederlandse titel wist te veroveren. Na enige tijd in het ONK Supersport als coureur actief te zijn geweest stapte Den Besten in 2014 over naar het racen op stratencircuits. Zo werd hij twee keer IRRC Supersport kampioen voordat hij aan het einde van het seizoen 2018 bekendmaakte te stoppen als actief wegrace coureur. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en enige tijd later maakte De Besten dan ook al weer zijn comeback als coureur in de IRRC Superbike categorie. Zaterdag werd de coureur uit Borculo in Imatra nog achtste in de eerste IRRC Superbike race van het weekend, zondagmiddag werd aquaplaning en een crash in de sightinglap op het kletsnatte Finse circuit hem fataal.

Foto: Archief

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven