Motorsportwereld neemt afscheid van geliefde coureur Joey den Besten uit Borculo

BORCULO – De motorsportwereld heeft woensdagochtend op stratencircuit de Varsselring in Hengelo met een erehaag afscheid genomen van de overleden coureur Joey den Besten uit Borculo. De motorrijder kwam eerder deze maand op dertigjarige leeftijd om het leven bij een noodlottige crash tijdens een wedstrijd in Finland.

Den Besten deed ruim twee weken geleden mee aan een wegrace van het International Road Racing Championship bij de Finse plaats Imatra toen hij tijdens een rondje voor de daadwerkelijke race onderuit ging. In eerste instantie werd gedacht dat de verwondingen meevielen, maar later maakte de politie bekend dat Den Besten was overleden. Het zorgde voor een schok in de racewereld, waar onder meer vanuit het Hengelose raceteam Performance Racing Achterhoek met verslagenheid werd gereageerd. Den Besten reed tussen 2014 en 2018 voor het team dat de Varsselring als thuisbasis heeft.

Met honderden ronkende motoren werd woensdag een laatste groet gebracht aan de geliefde coureur. Aan weerzijden van het asfalt van de Varsselring stonden motorrijders opgesteld om de grafkist een erehaag te geven. “Dit heeft Joey absoluut verdiend”, vertelt Luuk Stam, een lokale motorsportliefhebber. “Ik sprak van het weekend nog heel kort met zijn moeder. Die zei ook dat het geweldig is dat dit voor Joey gedaan wordt. Alleen het geluid al… Hij wordt op een hele mooie manier geëerd.”

‘Man van de regio’
De herinnering aan de dertigjarige coureur leeft voort in Hengelo, waar elk jaar de wegraces plaatsvinden op de Varsselring. “Hij was hier een man van de regio, Joey reed hier als zestienjarige voor het eerst en kende het circuit goed”, vertelt Stam. “Hij heeft ook een tijd bij het circuit gewoond en had hier ook veel vrienden. Het is een enorme klap voor iedereen in de omgeving.

 

Door: REGIO8 in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven