“Rietmolen maakt zich klaar voor de Zomerfeesten: Tropical Night is terug van weggeweest.”


RIETMOLEN – Het is bijna zover! De langverwachte Zomerfeesten Rietmolen staan voor de deur en beloven een spectaculair evenement te worden. Van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli zal Zomerfeesten Rietmolen het dorp omtoveren tot een bruisende oase van muziek, entertainment en gezelligheid.

Het programma van de Zomerfeesten Rietmolen zit boordevol hoogtepunten en activiteiten die zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Met een divers muziekprogramma variërend van rock tot pop, van dance tot Nederlandstalig, is er voor ieder wat wils Maar er is meer dan alleen muziek, elke leeftijdsgroep zal dagelijks kunnen genieten van diverse activiteiten.

Een avond voor de Rietmolenaren
Zomerfeesten Rietmolen trapt dit jaar af met een nieuw programmaonderdeel: De BROK Buurtbattle. De deelnemende buurten uit Rietmolen worden uitgedaagd een creatieve act samen te stellen en op te voeren. Erg leuk om mee doen, maar minstens zo leuk om te komen kijken en de buurten aan te moedigen. Na afloop van de BuurtBattle start de Rietmolense gelegenheidsband ‘De Vrienden van Rietmolen Live’. Het repertoire bestaat uit covers van de grootste hits uit de muziekgeschiedenis, die telkens in wisselende samenstelling ten gehore worden gebracht. Kortom: een geweldig programma om Zomerfeesten Rietmolen 2023 mee af te trappen!

De Zomerborrel
Op vrijdag is het tijd voor een vrijdagmiddagborrel om de werkwerk af te sluiten. Collega’s, vriendengroepen, buren, teamgenoten en wie ook maar wil komen is uitgenodigd door de organisatie. Onder het genot van een hapje, een drankje, passende muziek van de Bakbrommerband en The Rousers kun je de werkweek afsluiten en een gezellig weekend aftrappen! Uiteraard zal er voor de hongerige bezoeker wat lekkers te eten geregeld worden. ’s Avonds zal er ook een heuse Piratenbattle plaatsvinden, met vijf stations uit de buurt.

De Rietmolenmiddag
Op zaterdag is er ook een vernieuwd programmaonderdeel: de seniorenochtend is omgetoverd tot ‘Tieners van Toen’, een knipoog naar de leeftijd van de doelgroep van het vernieuwde programmaonderdeel. Tijdens ‘Tieners van Toen’ zal er een gezellige brunch worden georganiseerd. Annets Jukebox zal tijdens de brunch op verzoek liedjes zingen. Aansluitend vinden traditiegetrouw de volkspelen plaats. De Rietmolenaren zullen strijden om de titel van schutterskoning, -koning, -prins en -prinses.

Nieuwe opzet van het terrein
De organisatie heeft dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet van het terrein. De grote tent heeft dit jaar een nieuwe uitstraling, er is een kleine tent toegevoegd aan het terrein voor de knusse programmaonderdelen zoals het kinderfeest, de ‘Tieners van Toen’ en de Silent Disco. Daarnaast zal het buitenpodium, dat normaal alleen wordt opgetuigd voor zondagavond, het hele weekend worden toegepast in de programmering.

Terugkeer van de Tropical Night
Op zaterdagavond zal de Tropical Night terugkeren op het programma van Zomerfeesten Rietmolen. Tijdens deze feestavond zal het gehele terrein worden aangekleed in de Hawaiiaanse sferen: hoge palmbomen, strandzand in de tent, een waterpartij met beekjes door de tent, de bruggetjes en natuurlijk zal er ook een cocktailbar staan. Het muzikale programma zal worden verzorgd door de salsaband ChaChaChalina, coverband Amplifier en danseressen en trommelaars van de Caribische brassband Fidelinas. Het succesnummer uit de jaren ’90 stond werd jaren geleden vervangen voor andere thema-avonden, maar de roep om de Tropical Night bleef bestaan. Dit jaar, in 2023, keert het dan eindelijk terug. Een nieuwe opzet van het terrein, met de terugkeer van een klassiek onderdeel van Zomerfeesten Rietmolen.

Een knallende afsluiter
Op zondag maakt Rietmolen en omstreken zich klaar voor de laatste dag: het luie zweet en de alcohol van de eerste drie dagen wordt er tijdens de BROK Zeskamp uitgewerkt. De deelnemende teams worden uitgedaagd in verschillende proeven waar het draait om tactiek, uithoudingsvermogen, kracht en hand-oogcoördinatie. Nadat iedereen zich heeft uitgesloofd in de BROK Zeskamp is het tijd voor muziek. De coverband De Heeren van Haerlem zullen de grootste hits uit de Nederpop geschiedenis ten gehore brengen. Aansluitend heeft de organisatie gekozen voor een vertrouwd en beproefd concept: de laatste uurtjes van Zomerfeesten Rietmolen zullen wederom worden afgesloten door Qmusic the Party, met natuurlijk het befaamde foute uur.

Meer informatie
Het grootste deel van het weekend kunnen bezoekers gratis het terrein betreden. Enkel op zaterdagavond, voor de Tropical Night, heeft men toegangstickets nodig. Voor meer informatie over het programma, ticketverkoop en de laatste updates, kunt u terecht op de officiële website van de Zomerfeesten Rietmolen: www.zomerfeestenrietmolen.nl. Volg ook hun sociale mediakanalen voor het laatste nieuws.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven