SEN’76 Zomerfeesten: voor elk wat wils

NEEDE – De SEN’76 Zomerfeesten in Neede bieden ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Het evenement staat bekend door het gevarieerde programma met voorstellingen, tributebands, lokale muziek, activiteiten voor kinderen en feestavonden voor alle doelgroepen.

Op dinsdag 15 augustus begint de feestweek met de kindervoorstelling “Van Top tot teen”. Professor Van Top neemt de kinderen mee op een educatieve en interactieve reis door het menselijk lichaam. Tijdens de voorstelling kunnen kinderen lekker meedansen en ontdekken ze op een speelse manier steeds iets meer over het menselijk lichaam. (18:30 tot 19:30 uur)

Zoals ieder jaar ook deze woensdagmiddag weer in de SEN-week: de oldtimerrit met opening door Crescendo & Jamkoningin! Een fantastische happening voor de deelnemers, die een mooie rondrit door de regio maken, en een gebeurtenis die bovendien volop vertier biedt aan de autoliefhebbers bij de feesttent (waar de oldtimerrit begint en eindigt). De klassieke auto’s gaan in optocht langs de tribunes en er zijn diverse gezellige zitjes gecreëerd op het plein op het koepelterrein. (18:30 – 20:30 uur)

Op woensdagavond vindt de welbekende Guilty Pleasure Tribute Show plaats, een avond vol nostalgie en dansplezier. Met dit jaar als toevoeging twee geweldige tributebands. The Clarks, een bekende band uit Den Haag, speelt de bekendste hits van Golden Earring en Smoorverliefd, een Doe Maar-tributeband, zorgt voor dansbare ska klanken. Tussen de optredens door zorgt een DJ voor de overige guilty pleasures, waardoor je geen moment stil kunt staan. Het belooft een avond te worden waarop bezoekers kunnen meezingen en dansen op de favoriete hits van vroeger. (20:30 – 01:00 uur)

Donderdag
Op donderdagmiddag staat de speciale ouderenmiddag op het programma in samenwerking met de Nationale Jammarkt. Gert Ekkelboom verzorgt muzikaal entertainment met zijn Seniorenshow, waarbij hij nummers speelt uit grootmoeders tijd. Na het optreden kunnen de ouderen genieten van een gratis maaltijd met heerlijke broodjes jam en komt de jamkonining langg. (14:00 tot 17:00 uur)

Op donderdagavond vindt dit jaar, na het wegvallen van de playbackshow, voor het eerst plaats: De Streekavond. Een avond gewijd aan lokale muziek. Voor mensen uit de streek en zij die zich ermee verbonden voelen. De avond start met de gloednieuwe gelegenheids band The Back Corner Bats op de koepel. Daarna wordt de avond vervolgt door lokale top acts Boh Foi Toch en Hein Migchelbrink (voormalig zanger van The Spitfires). Het belooft een avond te worden vol muziek in de streektaal en vooral gezelligheid.

Bedrijvenuurtje
Eigenlijk is uitleg over het Bedrijvenuurtje niet meer nodig. Iedereen in Neede is onderhand wel bekend met dit fenomeen op de vrijdag van de SEN-feesten. Het is een middag die niet meer weg te denken is en waar menig bedrijf zijn zomerborrel komt drinken; iedere keer is het weer drukker en dat vinden we fantastisch om te zien! Natuurlijk is ook onze vaste gast DJ Jordy weer van de partij om de stemming er nog meer in te krijgen tijdens het Bedrijvenuurtje. (16:00 – 21:00 uur). Op vrijdagavond is het tijd voor “The Beat of Friday Night”. De avond zit vol met acts die er een dampende avond van maken! DE avond voor de jeugd, maar mocht je het bedrijvenuurtje overleven dan is er voor alle andere leeftijden ook plek! Dit jaar hebben we als DJ’s die tussen de acts door de tent op zn kop zetten de mannen van Effe Serieus voor jullie geregeld. Zij warmen jullie op en zorgen ook weer voor een cooling down tussen de acts door.

Daarnaast zijn er optredens van Big2, voormalig lid van The Opposites, en DJ Tony Junior. Zij zijn er om om de avond compleet op zijn kop te zetten! Kaarten voor deze avond zijn te koop bij Tabakorie Rona in Neede. (Voorverkoop €10 – €12,50 aan de kassa) (21:00 – 02:00 uur)

Op zaterdag begint de dag met de kinderrommelmarkt. Daarna zal de middag vervolgen met de SEN’76 Zeepkistenrace. Deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën racen met zelfgemaakte zeepkisten van een reuze schans het parcours op die start voor de feesttent.

Ook is er een uitgebreid kinderprogramma op het terrein met schminken, je eigen grafitti schilderij maken, bamboestieken en een heuze funcar. Of kom gewoon lekker genieten op onze grote terras. (14:00 – 17:00 uur)

De slotavond van de SEN-feesten op zaterdagavond wordt dankzij een van de bekendste coverbands This is Beethoven omgetoverd tot een spetterende avond. Het publiek kan uit volle borst meezingen en genieten van de beste top 40 hits. Daarnaast is er een Silent Disco op de koepel waarbij je kunt switchen tussen 3 verschillende zenders. (21:00 – 02:00 uur)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven