TV programma ‘Zomer in Gelderland’ naar Rekken

REKKEN- Het populaire tv-programma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland komt 10 augustus naar Rekken. Door deelname dingt het corsodorp mee naar de titel ‘Mooiste plaats in Gelderland’. Dat daarover onder Rekkenaren toch al geen twijfel bestond, laten ze die dag maar wat graag zien. Een feestje bouwen kunnen ze in Rekken wel en een evenement als dit, kon wel eens een fijn voorproefje voor het Bloemencorso en Volkfeest van 23, 24 en 25 augustus worden.

Met het spectaculaire spelprogramma valt een mooi bedrag voor de gemeenschap te winnen. Rekkenaren moeten daarvoor op deze 10e augustus een aantal opdrachten uitvoeren. Sommige tijdens de live-uitzending om 18.00 uur, andere al eerder die dag. Een team van tien Rekkenaren variërend in de leeftijd van 15 tot 67 jaar zet dan ook zijn beste beentje voor. Ze hoeven het echter niet alleen te doen, heel het dorp helpt mee de taken zo goed mogelijk te vervullen. Inwoners, ondernemers en verenigingen dragen hun steentje bij.

Hele dag
De tv-ploeg van Omroep Gelderland maakt de hele dag opnames in en rond het dorp. Een klein legertje van presentators, cameramensen en geluidstechnici strijkt ’s ochtends al neer op de Weaverskamp en in de basisschool. De opnames kunnen je dan ook bijna niet ontgaan. Om klokslag 18.00 uur start de live-uitzending met het tellen van het publiek. Is het team erin geslaagd minimaal driehonderd mensen naar het grasveld aan de Lindevoort/Holterweg te krijgen om daar de opnames bij te wonen, dan is de eerste €300,- voor de gemeenschap binnen.
Verder kan het dorp geld winnen met een quiz, een stormbaan, een parade, en de bouw van een origineel decorstuk. Welk thema het decor heeft en verdere eisen, hoort het team pas ’s ochtends, waarna als een razende gebouwd moet worden.
Onderdeel van de tv-show is de ‘jacht’ op presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. Terwijl die zich her en der schuilhouden in Rekken is het aan twee teamleden om de ‘voortvluchtigen’ op te sporen. Lukt dat, dan heeft ook dat weer een bedrag opgeleverd.  In totaal kunnen de Rekkenaren tijdens Zomer in Gelderland maximaal € 1500,- verdienen. Met het opgehaalde geld hoopt de gemeenschap sfeerverlichting financieren.

Bijwonen
Iedereen kan de uitzending gratis bijwonen en zal ongeveer een uur duren. Let wel: wees er op tijd bij, vóór 18.00 uur. De tribune biedt plek aan 150 personen. De hele avond wordt het programma op TV Gelderland herhaald.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven