Vrijwilligers en leden voelen erkenning en waardering; OZB compensatie

BERKELLAND – De afgelopen jaren is flink gelobbyd door verenigingsbestuurders, maar begin deze maand konden de penningmeesters opgelucht ademen na het lezen van de toewijzingen. De OZB wordt door gemeente Berkelland gecompenseerd voor de cultuur- en sportclubs met een eigen accommodatie.

EGVV uit Gelselaar is blij met de compensatie. ‘’Het beheer en onderhoud van ons sportpark wordt sinds de privatisering geheel door vrijwilligers uitgevoerd. De gehele samenleving profiteert daarvan, dus de OZB-aanslag voelt dan wat onrechtvaardig.’’ Johan Schot uit Eibergen reageert eveneens positief: “Het Berkellandse CDA heeft dit punt diverse malen onder de aandacht gebracht binnen de politiek en ook mooi dat ze het waar hebben gemaakt”, aldus Schot, die vanaf 2016 via de Sportfederatie Berkelland namens 25 sportverenigingen met een eigen accommodatie al vaker wees op de dringende noodzaak en het maatschappelijk belang van goede voorzieningen bij verenigingen. “Zeker nu het onderhoud flink duurder is geworden en de bijkomende beheerskosten alsmaar stijgen. Als vrijwilligers faciliteiten verbeterden, viel de aanslag hoger uit. Dat was de omgekeerde wereld!” Op de Bijenkamp in Eibergen is eveneens enthousiast gereageerd op de toewijzingsbrief. Jan-Willem Bulters penningmeester van FC Eibergen is blij met deze compensatie, dit geeft de gelegenheid om extra gelden opzij te leggen voor toekomstige vervangingsinvesteringen. En is vooral ook een waardering en stimulans voor de vele vrijwilligers die veel tijd en energie steken en verantwoordelijkheid nemen om onze accommodatie in stand te houden.

Oud-sportbestuurder Theo Helmers van het CDA zegt desgevraagd dat de vitaliteit van Berkellandse verenigingen te vaak wordt overschat en ziet de compensatie als een mooie stap in het betaalbaar houden van de verenigingscontributies. Zeker voor onze gezinnen met kinderen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven