“BBB Berkelland is een lokale partij die de naam van de BBB misbruikt”


BERKELLAND – Het ging helemaal los vrijdag, na een bericht over vragen die raadsleden Bouke Winters en William Geerdink van de BBB Berkelland stelden aan het college over “piemelknuffels” op de kermis een Neede. De raadsleden, beide afkomstig uit Neede, wilden zelfs dat het college de knuffels zou gaan verbieden op de aankomende kermissen in Borculo, Ruurlo en Eibergen. Op het facebook account van Nieuws uit Berkelland stroomden de reacties binnen. In de tussentijd werd het bericht ook opgemerkt door andere media zoals REGIO8 (partner van Nieuws uit Berkelland), Omroep Gelderland, Hart van Nederland en de NOS. Voorzitter Erik Stegink (foto) van de BoerBurgerBeweging werd vervolgens helemaal plat gebeld. Vrijdagavond besloot hij daarom contact te zoeken met de redactie van Nieuws uit Berkelland. Hij wil voor eens en altijd duidelijk zijn “De naam BBB Berkelland doet vermoeden dat zij gelinkt zijn aan de landelijke partij, maar ik wil benadrukken dat dit niet zo is. Er is ook geen sprake van een bondgenootschap. BBB Berkelland is een op zich zelf staande lokale partij”. Zo laat hij weten.

Misbruik
Kort daarna blijkt uit een tweet van de BoerBurgerBeweging dat de partij helemaal klaar is met de BBB Berkelland. “BBB Berkelland is een lokale partij die de naam van de BBB misbruikt” staat te lezen als reactie op een bericht van Omroep Gelderland. Bennie Morsink werd in december 2021 met zijn Ondernemend Berkelland (OBL) Bondgenoot van de BoerBurgerBeweging. Morsink deed met zijn ploeg gewoon onder de naam OBL mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De partij werd de grote winnaar van de verkiezingen en ging van 2 naar 5 zetels in de gemeenteraad van Berkelland. Echter kwam er binnen een week al flinke discussie in de partij over het leiderschap. Morsink wilde zelf fractievoorzitter blijven, maar Evelien Daalwijk wilde die positie ook bekleden. De interne ruzie liep zo hoop op dat toenmalig informateur Ellen Nauta geen vertrouwen had in de partij en adviseerde OBL niet te betrekken bij de coalitie onderhandelingen. Niet veel later splitste Bennie Morsink en Fred van der Holst zich af, zij gingen verder onder de naam Boer Burger Bedrijf Lokaal (BBBL). Hiermee werd het Bondgenootschap beëindigd door de BoerBurgerBeweging. Evelien Daalwijk, Bouke Winters en Eddie van de Steeg bleven in eerste instantie onder de naam OBL in de raad actief, maar veranderde die naam later in BBB Berkelland. Van de Steeg beweerde steeds dat de contacten met de landelijke BoerBurgerBeweging goed waren en dat er in de toekomst volledige aansluiting zou vinden. Eddie van de Steeg vertrok in juni uit de raad en de reactie van de BoerBurgerBeweging van vrijdag lijken nou niet meteen aan te sturen op een spoedige verzoening.

Bert Geerdink wel in het waterschap
De verwarring is echter niet geheel onterecht. Zo stond Eddie van de Steeg, toen nog raadslid in Berkelland, ook op de kieslijst van de BoerBurgerBeweging tijdens de Provinciale verkiezingen begin dit jaar. Bert Geerdink, commissielid in Berkelland namens BBB Berkelland, zit sinds kort zelfs voor de BoerBurgerBeweging in het bestuur van het waterschap.

BoerBurgerBeweging reageert op een bericht van Omroep Gelderland:

Deel dit artikel:

3 gedachten over ““BBB Berkelland is een lokale partij die de naam van de BBB misbruikt””

  1. Maar als het waar is wat het landelijk BBB bestuur schrijft over BBB Berkelland wat doet dat dan met de uitslag van de laatste gemeenteraadsverkiezingen ?.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven