Doe mee aan de Allegorische Optocht in Ruurlo


RUURLO – Een ruim zestig jaar oude traditie wordt dit jaar in oude luister hersteld: de allegorische optocht tijdens de Septemberfeesten in Ruurlo. Na vier jaar ‘trekt’ dit optocht op zaterdagmiddag 9 en zondagmiddag 10 september weer door de Ruurlose straten. Dat is de uitkomst van een gezamenlijke bijeenkomst van Oranjevereniging Ruurlo met een groot deel van de wagenbouwers en deelnemers die in de jaren voor de coronapandemie de optocht vormgaven. “Als oranjevereniging zijn we er trots op dat de animo nu al groot is, ook vanuit omliggende dorpen is er belangstelling om mee te doen”.

Inschrijven
Via deze link kun je je aanmelden voor de categorie waarin je wilt deelnemen: grote wagen, loopgroepen of individuele deelnemer. Als deelnemer van de optocht dien je lid te zijn van de Oranjevereniging. Speciale aandacht is er van de jury voor de Kindercreatie/ eigen bouw (t/m 12 jaar). De jury beoordeelt of de wagen, het karretje, de fiets of een andere creatie door de kinderen zelf zijn gemaakt.

Optochtroute (Gewijzigde route door de gehele Dorpsstraat)
De opstelling is in de Loolaan. De nummering begint vanaf de Hazelnoot. Het vertrek is zowel zaterdag als zondag om 13.30 uur. Zaterdag komt de jury vanaf ca. 12.00 uur beoordelen. Tijdens de optocht vindt een tweede beoordeling plaats. De route van de optocht loopt vanaf de Loolaan, Hazelnoot, Boomgaard, linksaf Vordenseweg, links aanhouden naar Dorpsstraat, Julianaplein, linksaf Barchemseweg, rechtsaf Brouwershoekweg, rechtsaf Irenelaan, rechtsaf Verlengde Kroezelaan, linksaf Wilhelminalaan, oversteken Borculoseweg naar de Eikenlaan, rechtsaf ’t Rikkelder, rechtsdoor Fürstenauerstraat waar de ontbinding van de optocht is. Vanaf hier rijden de wagens naar de stalling.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven