Museum de Scheper in Eibergen zoekt vrijwilligers


BERKELLAND – Op Berkelland doet! vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Waaronder de vrijwilligersvacatures van Museum de Scheper in Eibergen. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers beeldbewerking & ICT en vrijwilligers digitale objectregistratie.

Vrijwilligers beeldbewerking & ICT
Het museum is op zoek naar meerdere vrijwilligers. Het takenpakket bestaat uit:

  • Het digitaliseren en optimaliseren van foto’s, video-opnames en 8/16 mm films.
  • Het optimaliseren van afbeeldingen en drukwerk.
  • Het produceren en onderhouden van interactieve content voor hun filmzaal.
  • Het ontwerpen van posters en flyers.
  • Het maken en onderhouden van de audiotour.

Heeft u ervaring in het gebruik van beeldbewerkingssoftware zoals Affinity, Adobe, Powerdirector of vergelijkbare tools? Bent u bekend met Windows software/apparatuur? Heeft u oog voor detail en kunt u verbeteringen aanbrengen in foto’s? Heeft u goede communicatieve vaardigheden en kunt u goed samenwerken? Dan bent u de vrijwilliger die ze zoeken!

Vrijwilligers digitale objectregistratie
Het museum is op zoek naar meerdere vrijwilligers voor de volgende taken:

  • Objectregistratie: het zorgvuldig en nauwkeurig documenteren van alle museumobjecten (inclusief relevante details zoals herkomst, fysieke staat, afmetingen en historische context) met behulp van het registratiesysteem Memorix Maior.
  • Het controleren en (her)registreren van objecten in de collectie en in expositieruimtes en depots.
  • Standplaatsregistratie en controle.

Heeft u affiniteit met museumobjecten en collecties? Werkt u nauwkeurig en consistent en heeft u oog voor detail? Bent u bekend met Windows software? En heeft u goede communicatieve vaardigheden en kunt u goed samenwerken? Dan bent u de vrijwilliger die ze zoeken! De werkzaamheden voor de vacatures vinden plaats in het museum. Het werk zal vooral op dinsdagochtend plaatsvinden, de vaste dag voor vrijwilligersactiviteiten bij de Scheper. Het is ook mogelijk dat werkzaamheden worden uitgevoerd van woensdag tot en met zaterdag, als het museum is geopend voor het publiek of op de dinsdagmiddag.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de vacatures? Of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met op met Museum de Scheper. Of ga voor meer informatie en andere vacatures naar berkellandwijzer.nl/berkelland-doet.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven