Septemberfeest Borculo en HelemaalGroen


BORCULO – Op woensdag 30 augustus start om 14.00 uur het jaarlijkse Septemberfeest in Borculo, het duurt tot en met zondag 3 september. Een feest waar iedereen welkom is en niemand hoeft te betalen om erbij te kunnen zijn. Met dank aan de niet aflatende, enthousiaste inzet van ruim driehonderd vrijwilligers, naast de acht bestuursleden.

Gratis drankje?
Vorig jaar was Hanjo Willems als voorzitter van het organiserende Oranjecomité aangenaam verrast doordat een aantal zwerfvuilrapers met gebruik van de app HelemaalGroen actief bezig geweest is rondom de Veemarkt, het Gemeentepark en verder in de stad. Stiekem hoopt de organisatie dit jaar weer op deze ‘gratis stofzuigers’. Hanjo wil ze namens de organisatie graag verwennen met koffie, thee of een sapje. Vanzelfsprekend gaat de organisatie zelf ook opruimen, maar ze kan nu eenmaal niet overal zijn. Gebruik je de app HelemaalGroen, heb je op één of meerdere dagen zin in opruimen én in een gratis drankje meld je dan even achter de tent op de Veemarkt. Dan komt alles in orde.

HelemaalGroen, hoe zit het ook alweer
HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken. Activeer de app wanneer je zwerfvuil gaat rapen app.helemaalgroen.nl dan wordt jouw afgelegde route als een groen lijntje zichtbaar op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt het naar oranje en twee maanden later is het bruin. Opnieuw lopen kleurt het lijntje weer groen. Je ziet je eigen route, die van deelnemers uit jouw omgeving én uit de rest van het land www.helemaalgroen.nl

Dit in 2019 door Jaap de Boer (Geesteren) gestarte burgerinitiatief wordt breed gedragen. In het hele land zijn nu al 13.464 deelnemers actief. Iedereen kan meedoen: jong, oud, lopend, fietsend of in een scootmobiel. Je bepaalt zelf de route zodat het nooit verveelt. Gemeente Berkelland is Partner van de ANBI Stichting, net als tien andere gemeenten in ons land. Berkelland telt 528 vrijwilligers bij HelemaalGroen, dat is meer dan 1% van alle inwoners en daardoor uniek. Dit jaar is er alweer 11.267 km geregistreerd schoongemaakt. Doe jij ook mee? Samen kleuren we Nederland groen.

Foto: Archief 2022

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Septemberfeest Borculo en HelemaalGroen”

  1. Al is het een héél mooi initiatief, jammer dat het nodig.is. Wanneer mijn ouders vroeger met ons gingen picknicken, wat een unicum was met een boerengezin, namen we áltijd ons zogeheten “afval” weer netjes mee naarhuis. Vroeg geleerd, oud gedaan. Dat lijkt heden.ten dage niet meer aan de.orde.te zijn. Respect, geduld en sociale vriendelijkheid zijn ver te zoeken.🥴🙋‍♀️🦋

  2. Het is zeker een mooi initiatief, kleine moeite om rotzooi op te ruimen tijdens een wandeling maar nog beter om je eigen afval gelijk mee te nemen of in een (indien aanwezig) afvalbak te dumpen! en niet alleen jeugd…….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven