Tegen Frats zienswijzekul


BERKELLAND – Marcel Stroet is onze vaste columnist in de krant. De warmste bakker van Neede en omstreken heeft elke maand “Fratsen”. Deze maand schreef hij over zienswijzekul. Wethouder Arjen van Gijssel las de column op zijn vakantieadres en kwam met een “tegen frats” zoals hij het zelf noemde. Marcel Stroet kan er wel om lachen.

 

Tegen Frats
“Der bunt der wat dee MOT VUUR ZEUTE BRÖÖDJES BAKKEN HEEL VROG OPSTAON.. VANAF smargens half VEERE bunt ze OET DE VEEREN, OONZE BAKKERS. Dat kan toch neet dan hef toch gin mense de kop der mear bie. Ik mot der neet an denken. Ie veult oe volgens mien smargens net zo beroerd as dat ie noar een heftig feest bunt e wes. Fatsoenlijke proat kump der dan ok neet mear oet. Onlangs KWAM D’R op `t gemeentehoes ZO’N BAKKER um ZIENE zienswijze too te lichten. De GEMEENTE had AL JAOREN TERUGGE op e markt dat ENEN STROET ZOMAR ‘N luifel bie de winkel in Neede HAD NEEREZET. DE BAKKER WIST WAL DAT DAT NEET MOCH, MAR EERST ZEI HEE: AI CORONA, EN TOE ZEI HEE: OEI ENERGIECRISIS, EN TON HAD HEE JIPPIEJEE EEN PLAN, EN TON…. HET Ding stee der al bienoa dree joar en HET IS EN BLIF een illegaal bouwwark.

IE MOT DAN AS GEMEENTE TOCH MAR WIER HET GESPREK ANGAON. INWONERS BUNT SOMS NET KINDER: IE BUNT STRENG, MAR GEDULDIG EN LAOT ZE NOOIT VALLEN. HEE HAD NO ZELFS EEN zienswijze op papier e zet, dat de luifel ok was bedoeld as duurzaam zunnescharm. DIT KEER BAKK’N HEE NEET ALLENE ZEUTE BRÖÖDJES, MAR DUDELIJK WORDEN: HEE KAN OK PRACHTIGE BEDVERHAALTJES AFBAKKEN. DE WÖÖRDE STROOMDEN OET ZIENEN MOND, AS ZELFRIJZEND BAKMEL.
WIE HEURDEN MAR WIER ‘S VRENDELIJK AN HO DE BAKKER `t verhaal vief kear oet DEED. HEE WOL HET MAR NEET SNAPPEN. HEE HAD schienboar een rooie lappe veur de ogen; zo van dat ding mot BLIEVEN. Ne goeie reden van ZIENE kante WAS wiet te zeuken ie kriegt dan zoiets van; het past ZO ALLEMACHTIG MOOI in het straatbeeld.

Wat past der noe wal of neet in `t stroatbeeld en wie geet doar eigenlijk oaver? Moar `t argste is nog wal HEE kwam um te oaverleggen en dat woord BETEKENT DAT DE GEMEENTE DAN OEW ZIN GEEFT. MAR WIE WAREN EEN BETJE KLAOR MET DEE PRÄÖTJES. HEE krieg een dreiging van dwangsom en wat al neet mear. DE BAKKER ZEI ‘OH’ EN ‘AH’ EN HEE VOND HET ALLEMAOLE MAR ZURE DESEM. HEE VOND OONS Kinderachtige mensjes die waarschijnlijk `n slecht hoeskommen hebt. Joa, ZEI HEE as ie in Berkelland iets biezonders wilt ondernemmen dan kun ie better meteen verhuuzen. Wat neet in de beukskes steet krieg ie neet gedoan. Dit geldt helaas neet alleene veur mien moar menig ondernemmer den ik sprek hef doar met te maken. ZEI DE BAKKER Ongeleufelijk dat dee van ons belastinggeld zo weinig met kunt denken. HEE ZEI NOG NET NEET DAT WIE BETTER BOEVEN KONDEN GAON VANGEN.
DE BAKKER HEF schienboar neet IN DE GATEN dat WIE in dienst van DE GEMEENSCHAP bunt . AS IE ONDERNEMMERS MAAR ZO EUR GANG LAOT GAON MET EUR BOUWWARKJES, DAN ONTSTEET ‘R EEN wildgreui woar gin mense WAT AN hef. ONDERNEMMERS, HOLD OE GEWOON AN DE WET EN loat ons dan toch met ruste of bedenk samen iets dat ieder `t noar “t zin hef. DIT IS DREE JAOR GETREUZEL EN GEJAMMER. Het vremde doarin is ok dat WIE HELEMAOL neet oet NEE KOMT dus VOLLEDIG NEUTRAAL BUNT. WIE HEBT WAL WAT BETTERS TE DONE DAN BAKKERS PESTEN. Rare fratsen woar ie eigenlijk helemoale neet met bezig wilt wean”.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Tegen Frats zienswijzekul”

  1. Tja ,mangs wodn bestemmingsplann zoo maor veranderd as dat good oetkump. Un betjen metdenke kan tog mangs gin kwaod aj doar de gewoone kleine ondernemmer met veuroet helpn kunt. En as de wille dur nig is kan dat wringn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven