Veel bezoekers Noariker Fair

NOORDIJK – Vandaag vond het traditionele oogstfeest in Noordijk plaats. Het feest heeft vanaf dit jaar niet alleen een modernere naam gekregen, maar er was ook het één en ander aangepast. Op deze tweede zondag in augustus kon men een kijkje nemen in het verleden. 

Gebleven waren het bezoek aan ‘t Höfke, de groente en bloementuin van de Historische Vereniging Oud Noordijk, waar de tuinploeg weer een overdaad aan vergeten groenten heeft geteeld. Deze waren vanzelfsprekend te koop voor een klein prijsje, want een lekker aardpeertje is eigenlijk onbetaalbaar lekker. Ook werden er weer aardappelen gerooid met een ouderwetse gerestaureerde aardappel-rooimachine.

Oldtimerclub
Ook was de oldtimerclub EOC uit Eibergen aanwezig met enkele machines en tractoren. De organisatie was blij dat zij hiervoor helemaal naar Noordijk waren gekomen, het was zondermeer de moeite waard. Verder werden oude boerentechnieken gedemonstreerd, zoal het haren van de zeis. Ook werd de schitterend gerestaureerde Gelderse Wagen tentoongesteld. Mooier dan een museumstuk en een parel van Achterhoekse traditie.

Model
De grote dorsmachine werd dit jaar niet opgesteld, maar een model op schaal kon wel worden bekeken in de Oale Schole, het ontvangstcentrum van de Historische Vereniging Oud Noordijk. Ook daar was gezelligheid gegarandeerd met koffie, thee en andere drankjes en gebakken ouderwetse lekkernijen. Wat is er nog leuker dan vrienden ontmoeten in een streekmuseum tussen erfstukken uit het verleden.

Foto’s: Gerrit Mengerink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven