Veel regen in Berkelland legt opmerkelijke waarnemingen in Eibergen bloot

EIBERGEN – In de omgeving van het Slingebos in Eibergen, hebben diverse hondenbezitters afgelopen zondag tijdens een wandeling toch even met open mond staan kijken.
Door de vele regen van de afgelopen dagen, zijn veel drassige wandelpaden ontstaan met daarin wel hele grote voetafdrukken duidelijk zichtbaar.

Een vrouw die wij spraken, die verder anoniem wil blijven, meldt ons dat het “Zeer opmerkelijke, grote en bijzondere afdrukken zijn. Alsof het van grote dieren afkomstig is”.
“Toen ik afgelopen zondag, als een verzopen katje, door het bos liep met mijn trouwe viervoeter Jones, kwam hij ineens teruglopen met een joekel van een tentharing in zijn bek, in plaats van zijn geliefde stokje! Dat stokje is heilig voor Jones, dus het is heel vreemd”.
Ze vervolgt haar verhaal: “Het was een hele vreemde gewaarwording in het normaal zo stille en rustige bos, waar nu in de verte bijzondere geluiden hoorbaar waren, die ik niet direct kon plaatsen. Jones kroop langzaam achter mij, honden voelen dat toch aan hé, als er iets niet pluis is.”
Verder vragende naar bijzonderheden gaf deze vrouw aan dat er ook een opmerkelijke, penetrante geur in het bos hangt “Alsof er heel veel gepoept is in het bos” .

Een andere oplettende wandelaar die ons tipte, mevrouw Vonk uit Eibergen, geeft aan dat er ook een geluidsopname gemaakt is, met opmerkelijke dierengeluiden. “Zondag, tijdens de vele regenbuien, ben ik gaan wandelen in het Slingebos in Eibergen. De muren kwamen thuis letterlijk op mij af, dus ik moest er even tussenuit. Na het gebruikelijke glaasje ranja en koekje samen met mijn man Freek, ben ik alleen naar het bos vertrokken met mijn honden Japie en Guusje. Dit zal zo rond een uur of 3 in de middag zijn geweest. Aangekomen in het bos merkte ik dat er een zeer indringende geur van poep hing, meer dan anders.”
Mevrouw Vonk vervolgt haar verhaal: “Naast die vieze geur, hoorde ik in de verte ook geluiden die ik anders nooit hoor in het bos. Het geluid lijkt afkomstig van dieren, maar wel vreemde dieren. U moet weten dat ik erg veel van dieren uit het bos weet, dus mijn oren spitsten zich nog wat beter.”
Om het later nog eens goed na te luisteren, besloot deze wandelaar een geluidsopname te maken met haar mobiel. Vonk: “Voor de zekerheid heb ik een geluidsopname gemaakt, zodat Freek dit thuis ook kan beluisteren en van commentaar kan voorzien, zoals alleen Freek dat kan”.

Inmiddels zijn wij ook in het bezit gekomen van deze geluidsopname van afgelopen zondag uit het Slingebos in Eibergen. Momenteel onderzoeken enkele experts deze audio fragmenten. Tot er uitsluitsel is over de herkomst van de voetafdrukken en de analyse van de geluidsfragmenten is afgerond, wordt er geadviseerd om extra oplettend te zijn mocht u in de buurt van het Slingebos in Eibergen komen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven