3 tips om snel geld te besparen op je mobiele abonnementskosten


BERKELLAND – 
Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder onze mobiele telefoon? Toch is dit geen goedkope hobby. Sterker nog: de mobiele abonnementskosten lopen op voordat je hier erg in hebt. Juist in tijden van inflatie is dat niet wenselijk. De inflatie heeft ons allemaal in meer of mindere mate geraakt en dat betekent ook dat we massaal op zoek gaan naar manieren om te besparen. Om overeind te blijven in deze barre tijden is het belangrijk dat we onszelf eenvoudige bespaartips aanleren. In dit artikel zetten we drie handige tips op een rij om snel en eenvoudig te besparen op je mobiele abonnementskosten.

Is een abonnement echt noodzakelijk
Vraag jezelf allereerst af of een abonnement echt noodzakelijk is. In veel gevallen zijn er ook andere mogelijkheden. Zeker wanneer je je telefoon slechts incidenteel gebruikt. Dan kan bijvoorbeeld prepaid ook al voldoende zijn. Hierbij beschik je over beltegoed om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Als je tegoed op is, kan je hier geen gebruik meer van maken. Zo voorkom je dat je buiten je bundel belt en weet je altijd precies hoeveel geld je kwijt bent.  Dit is een goed alternatief voor senioren die weinig hun telefoon gebruiken of kinderen om hun verbruik beter in de gaten te houden.

Het abonnement dat bij jou past
Kan je toch niet zonder abonnement? Dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Simpel gezegd zijn er twee verschillende opties. Op de eerste plaats kun je kiezen voor een abonnement met toestel. Het tarief hiervan ligt net wat hoger, omdat je ook het toestel af moet betalen. Daarnaast beschik je over minder flexibiliteit. Het toestel moet eerst afbetaald zijn voordat het abonnement af kan lopen. Een andere optie is een sim only abonnement. Hierbij betaal je enkel de abonnementskosten en bepaal je zelf of je een nieuw of tweedehands toestel koopt. Je kunt natuurlijk ook een huidig toestel langer gebruiken.

De juiste bundel
Zodra je weet welk abonnement bij jou past, wordt het tijd om de juiste bundel te kiezen. Welke bundel bij je past, is geheel afhankelijk van hoe je je telefoon precies gebruikt. Ben je iemand die veel belt? Dan kan een sim only onbeperkt bellen een geschikte keuze zijn. Verbruik je juist veel data met internet? Dan is het belangrijk om hier extra op te letten. Als je al eerder een abonnement hebt gehad, is het gelukkig relatief eenvoudig om achter je verbruik te komen. Je ontvangt immers maandelijks een overzicht met hoeveel je hebt verbruikt. Zo weet je precies welke bundel bij je past. Gaat je verbruik regelmatig buiten je bundel? Dan is het goedkoper om je bundel iets op te schroeven dan elke maand extra te betalen. De tarieven voor het bellen, sms’en of internetten buiten je bundel liggen vaak hoger dan wanneer je je bundel verhoogd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven