Code geel tot 21.00 uur vanavond

BERKELLAND – Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege onweersbuien, hagel en zware windstoten. Voor de Gemeente Berkelland geldt deze code van 17.00 tot 21.00 uur.
Onweer
Een gebied met stevige regen- en onweersbuien bereikt halverwege de middag het zuidwesten van ons land al. In de namiddag en avond trekken deze buien naar het noordoosten van het land. De windstoten kunnen snelheden van 60 tot 75 kilometer per uur bereiken. Plaatselijk kan ook hagel vallen. De weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Wees alert
Het KNMI roept mensen op om alert te zijn tijdens de geldende weercode. Het is gedurende de slechte weersomstandigheden niet verstandig om open water en open gebieden zoals weilanden op te zoeken. Daarnaast raadt het KNMI aan om langzamer te rijden en een grotere afstand te houden tot andere weggebruikers.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven