College op bezoek bij Kvadrat Shade in Eibergen

EIBERGEN – Vandaag is het college van Berkelland op bezoek geweest bij Kvadrat Shade in Eibergen. Kvadrat Shade is een Deense multinational die in 1968 is opgericht en diepe wortels heeft in de wereldberoemde designtraditie van Scandinavië. De producten weerspiegelen toewijding aan kleur, kwaliteit, eenvoud en innovatie. Daarbij werken ze samen met toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars. Inmiddels is het bedrijf een wereldwijde toonaangevende fabrikant van hoogwaardig designtextiel met wereldwijd bijna 1000 medewerkers.

Grondlegger
Kvadrat Verosol is de bedenker en grondlegger van gemetalliseerd textiel en plisségordijnen.
Op de locatie (Verosol) in Eibergen (ongeveer 100 medewerkers) produceert het op een duurzame manier onder andere gemetalliseerde rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen, die aan de achterzijde zijn voorzien van een flinterdun laagje aluminium. Hierdoor houdt deze zonwering de warmte bijna net zo goed buiten als buitenzonwering en wordt er in de winter energie bespaart.

Powered by the sun!  
Met het plaatsen van zonnepanelen heeft Kvadrat Shade een grote stap gezet in het verduurzamen van de productielocatie in Nederland. Met de installatie van ruim 2000 zonnepanelen kan men 800.000 kWh per jaar opwekken. Het is een belangrijke stap van het bedrijf om de productie volledig energieneutraal te maken. “Trots en vakmanschap zijn de in het oog springende kenmerken die wij vandaag tijdens ons bedrijfsbezoek mochten ervaren”. Laat wethouder Hans van der Noordt weten op zijn Facebookpagina. “Wij mogen dan ook trots zijn met dit bedrijf binnen Berkelland!”.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven