Commissaris van de Koning John Berends legt taken tijdelijk neer na beschuldigingen

REGIO – John Berends legt tijdelijk zijn taken neer als commissaris van de Koning in Gelderland na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag.

Berends werd afgelopen weekend in De Gelderlander beschuldigd van verbaal grensoverschrijdend gedrag, zo zou hij woede-uitbarstingen hebben en schelden tegen ambtenaren. In zijn team zou sprake zijn van een angstcultuur.

Ingelast
Afgelopen maandag gaf Berends een verklaring tijdens een ingelaste vergadering: hij herkent zich niet in de beschuldigingen en riep op tot een onafhankelijk onderzoek. De fractievoorzitters willen eerst alle informatie hebben en nemen pas volgende week een besluit of zo’n onderzoek er komt.

Alsnog
Na die vergadering zei Berends voldoende vertrouwen van de politiek te voelen om door te gaan, maar nu legt hij alsnog tijdelijk zijn taken neer. “Om zo alle ruimte te geven voor een gedegen en onafhankelijk onderzoek”, schrijft hij in een statement. De fractievoorzitters komen na het besluit van Berends opnieuw in een spoedvergadering samen. Dat is donderdagavond (vanavond)

Door Omroep Gelderland 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven