Cursus filosoferen voor kinderen in bieb Eibergen

EIBERGEN – Op dinsdag 19 september start in de Bibliotheek Eibergen opnieuw een cursus filosofie, speciaal voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs. Het afgelopen voorjaar waren de bijeenkomsten een groot succes. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink. Rudis is 27 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Opgave is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/filosofie. In totaal bestaat de cursus uit zes bijeenkomsten. De kosten voor de cursus: € 50,00. Opgave is mogelijk tot eind januari.

Doordenkers
De cursus ‘Filosofie voor kinderen’ is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Samen vormen de deelnemers de groep ‘De Doordenkers’. Op zes dinsdagmiddagen gaan ze bezig met verschillende thema’s als bijvoorbeeld: Hebben alle vragen een antwoord?, Wanneer is iets normaal? of Gaat de tijd altijd even snel?
De bijeenkomsten starten altijd met een mooi verhaal, van waaruit de groep met elkaar in gesprek gaat. Door vragen te stellen leren de kinderen om creatief en kritisch te denken. Ook leren ze om beter te redeneren. Er zal altijd respect zijn voor elkaars ideeën.

Start op 19 september
De cursus vindt plaats in de Bibliotheek Eibergen. De cursusdata zijn: 19 september, 3 en 24 oktober, 7 en 21 november en 12 december. De bijeenkomsten duren een uur en beginnen om 15.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 50,00 en opgave is mogelijk in de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/filosofie

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven