Fractievoorzitters willen alle relevante informatie over sociale onveiligheid provincie Gelderland

REGIO – Het presidium van Provinciale Staten van Gelderland wil dat Gedeputeerde Staten en de commissaris van de Koning uiterlijk vrijdag 22 september om 16.00 uur alle relevante informatie over de vermeende sociale onveiligheid binnen provincie Gelderland hebben gedeeld. Dat is de uitkomst van de extra presidiumvergadering van Provinciale Staten van Gelderland van maandagavond 18 september 2023.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de recente berichtgeving over meldingen van sociale onveiligheid op de werkvloer van provincie Gelderland. De vergadering werd voorgezeten door de eerste plaatsvervangend voorzitter. Bij de vergadering waren ook commissaris van de Koning John Berends en gedeputeerde Peter Drenth aanwezig. Zij reageerden, net als de fractievoorzitters, op de berichtgeving. Fracties gaven aan geschrokken en bezorgd te zijn.

De fractievoorzitters stemden in met een voorstel van de plaatsvervangend voorzitters voor het vervolgproces. Fracties willen inzicht in feiten, omstandigheden en een tijdlijn. Snelheid, zorgvuldigheid en veiligheid zijn daarbij van belang. Het presidium verzoekt Gedeputeerde Staten en de commissaris van de Koning uiterlijk vrijdag 22 september om 16.00 uur alle relevante informatie te verstrekken. Daarbij is openbaarheid het uitganspunt, met inachtneming van zorgvuldigheid en veiligheid.

De fractievoorzitters komen op maandag 25 september 2023 om 19.30 uur opnieuw bijeen. Zij bespreken dan welke vervolgstappen gewenst zijn.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven