GroenLinks-PvdA Berkelland start gezamenlijke campagne Tweede Kamerverkiezingen

BERKELLAND – De Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 komen eraan. Leden van GroenLinks en de Partij van de Arbeid in Berkelland kwamen op vrijdagavond 29 september 2023 bijeen voor de aftrap van hun gezamenlijke verkiezingscampagne.

Bijeenkomst
Andra Weg, fractievoorzitter van GroenLinks Berkelland, opende de bijeenkomst met een korte toespraak. ‘Er is heel veel wat deze beide partijen bindt. Het is dan ook geweldig dat we nu samen campagne kunnen gaan voeren.’ Wethouder Betsy Wormgoor (PvdA) voegde daaraan toe: ‘In deze tijd van polarisatie en politieke versplintering vind ik het prachtig dat wij ons brede, linkse verhaal samen kunnen uitdragen. Dat is me zoveel meer waard dan zoeken naar de kleine onderlinge verschillen.’

Uitgedeeld
De voorraad posters en flyers is opgehaald en uitgedeeld. De centrale leus is: ‘Nederland weer vooruit. Samen kan het!’ Op de avond zelf werd het campagneteam gevormd. Maarten Bakker (PvdA Berkelland) en Jeroen Vredegoor (GroenLinks Berkelland) gaan samen alle acties organiseren en zoveel mogelijk leden en sympathisanten inschakelen. ‘Wij gaan ervoor zorgen dat we ons op zoveel mogelijk plekken zichtbaar maken. We staan er niet alleen om flyers uit te delen! Veel liever nog willen we met mensen in gesprek, om te horen wat hen bezighoudt.’

Val
Bij de val van het kabinet afgelopen zomer jaar kondigden GroenLinks en de Partij van de Arbeid aan dat ze met een gezamenlijke lijst de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer ingaan. Inmiddels is de kandidatenlijst bekend en wordt binnenkort het verkiezingsprogramma Samen voor een hoopvolle toekomst definitief vastgesteld.

Voor meer informatie, zie berkelland.groenlinks.nl en berkelland.pvda.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven