Het Borculo’s Mannenkoor nodigt mannen uit voor een koortraining


BORCULO  – Het bestuur, de leden en de dirigent van het B.M.K. vinden het belangrijk te blijven werken aan het niveau en de kwaliteit van het koor.  Daarom is er in oktober en november een koorscholing georganiseerd. Het doel van deze cursus is om de koorleden niet alleen meer bekend te maken met zangtechnische onderwerpen, maar ook om de aandacht voor de zangkwaliteit scherp te houden. Voor deze scholing is de medewerking verkregen van Els Dijkerman, organist in de Grote of St. Gudulakerk van Lochem. Daarnaast dirigeert ze diverse koren en ensembles. Zij heeft ruime ervaring in het coachen van dirigenten en koren die zich steeds willen blijven verbeteren.

Ook wil zij beginnende koorleden begeleiden en in een aantal lessen aansturen en enthousiasmeren voor de koorzang.

Daarom zijn de lessen ook toegankelijk voor mannen die geen lid zijn van het Borculo’s Mannenkoor. Zij vinden de directe stap naar een koor misschien nog te groot, maar willen wel graag eerst meer weten over hun eigen stem en zien graag begeleiding in de kennis van muzieknoten en partituren.

Els Dijkerman heeft de kennis en de kunde om deze schroom om in een koor te gaan zingen, weg te nemen, want haar motto is: “als je kunt praten, kun je ook zingen!”. Daarom durft het B.M.K. het aan mannen die best wel geïnteresseerd zijn in de mannenkoorzang maar daarover nu nog twijfelen, over de streep te trekken en van harte uit te nodigen voor deze koorscholingsavonden.

Deze vinden plaats op 12 en 26 oktober en 2 – 9 en 16 november 2023  van 19.30 uur tot 20.15 uur in de synagoge, Weverstraat 4, Borculo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven