Jonge wielrenner Gal uit Neede naar opleidingsploeg van Team DSM

NEEDE – De achttienjarige wielrenner Ryan Gal stapt over naar de opleidingsploeg van Team DSM-Firmenich. Bij de Nederlandse ploeg zien ze in de jonge wielrenner uit Neede veel potentie en mogelijk zelfs een klassementsrenner voor de toekomst.

“Mijn belangrijkste doel voor de komende jaren is om mezelf te ontwikkelen, het zal ook leuk zijn om te ervaren hoe alles op een hoger niveau gaat”, zegt Gal zelf in reactie op zijn stap naar de ploeg die jaarlijks deelneemt aan de grote wielerrondes. “In het ontwikkelingsprogramma van een WorldTour-ploeg ervaar je hoe het is om een professionele wielrenner te zijn. Op dit moment zie ik mezelf als een behoorlijk allround renner, maar ik zou zeggen dat mijn sterke punten waar ik in uitblink liggen in de tijdritten en op de beklimmingen. Uiteraard zal ik de komende jaren op meer over mezelf ontdekken, ik wil overal beter in worden.”

Eerder dit jaar werd Gal in Nunspeet nog Nederlands Kampioen Tijdrijden bij de jongens onder negentien jaar. Ploegleider Rudi Kenma is enthousiast over de Needenaar: “Ryan staat al sinds vorig jaar op onze radar. Hij heeft een aantal werkelijk indrukwekkende prestaties op de fiets laten zien, zoals zijn overwinning in de tijdrit op de Nederlandse kampioenschappen. We denken dat we het beste van Ryan nog niet hebben gezien, omdat hij dit seizoen pech had met crashes. We zijn benieuwd waar zijn ontwikkeling in de toekomst naartoe zal gaan.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven