Kabouterroute Neede brengt mooie verhalen en locaties bij elkaar

NEEDE – Vrijwilligersorganisaties VVV Neede, Natuurpark Kronenkamp en Speeltuin de Berg hebben samen een nieuwe wandelroute voor kinderen in Neede uitgewerkt. Kinderen tot en met groep 4 op alle Needse basisscholen krijgen dankzij sponsoren allemaal een kabouterboekje met daarin een wandelroute, verhalen en gedichtjes cadeau en kunnen de route de komende 3 jaar wandelen en ontdekken. De route wordt woensdag 27 september aanstaande tussen 15.00-16.00 uur feestelijk geopend bij Speeltuin de Berg.

Boekje
De Vlearmoeskabouters, zo noemen de kleinste inwoners van Neede zich, vertellen in het boekje hoe ze Neede hebben zien groeien en veranderen en waarom zij hier graag wonen. Ze vertellen over de Needse berg, de natuur en al die feestjes die ze in Neede kunnen bezoeken. Over al die vrijwilligersorganisaties die ze bewonderen en de mooie oude locaties waar ze graag wonen. De kabouters dagen ons uit om door hun ogen naar Neede te kijken.

Inwoners
‘Er zijn in Neede zoveel mooie initiatieven, maar als inwoner zie je dat zelf soms niet eens meer’, vertelt Marleen Abbink-Wijlens. Zij was vanuit Speeltuin de Berg lid van de werkgroep die de kabouterroute heeft uitgewerkt. ‘De VVV biedt leuke wandelingen en fietstochten, Speeltuin de Berg en Natuurpark Kronenkamp zijn geweldige speel en ontmoetingsplekken. Daarnaast zijn er in Neede veel kleine speeltuintjes. Door deze route brengen we veel van die plekken met elkaar in verbinding.’

Dorp
’We vinden het erg leuk voor kinderen, maar ook voor ouders en grootouders, dat ze door de kabouterroute ons dorp op een fantasierijke manier (her)ontdekken’, voegt Minette Korterink toe. Minette was als vrijwilliger bij Natuurpark Kronenkamp ook onderdeel van de werkgroep. Diana Markerink en Ria Reessink sloten vanuit de VVV-vrijwilligers graag aan bij dit project. Ook Klaske Koster en Mans Koster waren betrokken, voor het leveren van input voor de verhalen en de administratieve kant van dit project. Joske Elsinghorst was als schrijver en projectleider ook onderdeel van de werkgroep.

Diana: ‘Vanuit de VVV proberen we toeristen en inwoners al het moois van Neede te laten zien. Deze kinderroute is daar een harstikke leuke aanvulling op. We hebben onze eigen fantasie ook erg aan het werk gezet met het maken van allerlei tafereeltjes bij de kabouterdeurtjes. De eerste staat al in onze etalage!’ Ria vult aan: ‘Neede is een dorp waar ontzettend veel vrijwilligers actief zijn. Dat is ook verwerkt in de gedichtjes. Met deze route willen dus ook al die vrijwilligers bedanken.’

Project
Veel partijen hebben bijgedragen aan dit project: vormgever Sander Hogemans, illustratoren Marije Morsink, Mariëtte Grosfeld en Wanda van Dijk (allen uit Neede) en leerlingen van MaxX die de kabouterdeurtjes zaagden. Natuurpark Kronenkamp, VVV Neede, Speeltuin de Berg, BSO Buiten Natuurlijk, het Mr. Planten legaat, Het Postcodeloterij Buurtfonds, Fonds Havezathe de Kamp, Maarse Drukwerk en Humankind namen sponsorden het project.

De leden van de werkgroep hopen veel ouders en kinderen te ontmoeten tijdens de opening. En ben je niet ouder dan 7, woon je in Neede, maar zit je ergens anders op school? Kom dan gerust een boekje ophalen bij de VVV! De boekjes zijn daar ook te koop voor 4,50 per stuk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven