Klootschietvereniging ’t Brook Ruurlo weer actief bij de Landelijke straat competitie klootschieten


RUURLO – Op 24 september was de start van de Landelijke straat competitie klootschieten. Lattrop Brecklenkamp (Ov) was de eerste gastheer dit jaar. Met helaas iets minder teams dan voorgaande jaren werd super gemotiveerd begonnen aan de sterkste competitie van Nederland. De NKB zorgde net als voorgaande jaren voor de organisatie van deze landelijke wedstijden.

King and Queen of the roads
De eerste LS-wedstrijd valt samen met de King and Queen of the roads wedstrijden in Ierland. Een aantal topschutters (M/V) zijn daar aanwezig. De dames kernploeg heeft zich om deze reden moeten afmelden voor de eerste wedstrijd. Ook Beuningen was met reserves aan de start aangezien vele toppers in Ierland verbleven. Vermeldingswaardig is dat Silke Tulk de Queen of de road wedstrijd in Ierland winnend wist af te sluiten. De Achterhoek is vertegenwoordigd door de herenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo). Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, Mark klein Haneveld, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld. Het team van Zwolle bestaat dit jaar uit Jurgen en Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt.

Parcours
Op het ruim 5 km lange parcours in het buitengebied van Lattrop traden de teams uit de diverse afdelingen aan voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De heren van ’t Broek uit Ruurlo moesten het in een rechtstreeks duel opnemen tegen de heren van Nooit Gedacht. Het parkoers met de diverse bochten en mooie lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Tot halverwege ging het behoorlijk gelijk op. Helaas hadden enkele mindere schoten en het net niet uitkomen op kruisingen tot gevolg dat Nooit Gedacht langzaam wegliepen op de mannen uit Ruurlo. Met 57 schoten werd het parkoers geslecht. Uiteindelijk goed voor de 7e plaats. Zwolle (Groenlo) de 2e vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van seizoen 2019 -2020 liet zien dat zij ook dit seizoen weer voor de titel gaan. Zwolle deed het met 49 schoten Prima. Zwolle won deze wedstrijd voor Nooit Gedacht dat 53 schoten nodig had. Ons Streven uit Tilligte noteerde 54 schoten en werd derde. Beuningen 1 en 2 noteerden beide 55 schoten en werden 4e en 5e. Vooruitzicht had net als ’t Broek 57n schoten maar noteerde 3 meter meer over de finish zodat dit team 6e werd. Lattrop Brecklenkamp sloot de rij met 60 schoten. Het belooft dus weer een spannende competitie te worden met meerder titelkandidaten.

Bij de dames is helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek dat meedoet op landelijk niveau.

De volgende landelijke straat competitie is op 22 oktober.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven