Lokale partij Ondernemend Berkelland (OBL) terug in de raadszaal

BERKELLAND – De lokale partij Boer Burger Bedrijf Lokaal (BBBL) gaat per direct verder onder de oude partijnaam Ondernemend Berkelland (OBL). Daarmee is OBL terug van weggeweest in de Berkellandse raadzaal. De lokale partij, opgericht door oud Haarloër Erik Roosenboom, zit sinds 2010 in de gemeenteraad van Berkelland. Bij de verkiezingen in 2010, 2014 en 2018 haalde de partij steeds 2 zetels. In maart 2022 deed OBL als bondgenoot van de Boer Burger Beweging (BBB) mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dit bleek een schot in de roos, de partij van lijsttrekker Bennie Morsink behaalde vijf zetels en was daarmee de grote winnaar.

Breuk
Kort na de verkiezingen werden de verschillen in denkwijze tussen gevestigde orde van OBL en de nieuwe leden als snel duidelijk. De partij werd gepasseerd bij de coalitie onderhandelingen en raadsleden Morsink en Van der Holst splitsten kort daarna af. Op dat moment was het niet mogelijk om de partijnaam OBL te behouden en zijn Morsink en Van der Holst verder gegaan als BBBL (Boer Burger Bedrijf Lokaal). “Dat is verleden tijd, vanaf nu gaan wij weer verder onder de bekende en vertrouwde partijnaam OBL”. Zegt Morsink.

Wirwar van B’s
In de Berkellandse politieke arena ontstond al veel onduidelijkheid over partijnamen. “Het is voor de inwoner een wirwar van B’s en daardoor werden partijen door elkaar gehaald. Resultaat was dat bepaalde uitspraken verbonden worden aan de verkeerde partij. Met onze oude vertrouwde partijnaam OBL wordt het voor de inwoner weer duidelijk, waar wij voor staan! Ondernemend Berkelland, afgekort OBL, is en blijft een lokale partij die zich inzet voor alle inwoners van Berkelland”. Legt Van der Holst uit.

Foto: Fred van der Holst en Bennie Morsink (staand) Stefan Wallerbos en Inge Morsink 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven