‘t Broek uit Ruurlo verrassend winnaar 1e AKF competitiewedstrijd

BERKELLAND – De klootschieters uit de Achterhoek zijn na een zomerpauze weer begonnen aan de competitie. Onder zomerse omstandigheden werd de 1e competitie georganiseerd bij vereniging de Mölle uit Exel.

Vorig seizoen
Zwolle, kampioen van vorig seizoen mocht het opnemen tegen Eibergen. In een gelijk opgaande wedstrijd won Zwolle (54 schoten) nipt met 1 schot van de mannen uit Eibergen (55 schoten). De wedstrijd was dan wel gewonnen maar meer dan een 4e plaats zat er ditmaal niet in voor de regerend kampioen. Want ’t Broek 2 verraste door met 52 schoten de 3e plaats voor zich op te eisen. Dit team is dit seizoen versterkt door nieuwkomer Ferdy Herez. Samen met Marleen Hoffmann, Suzan Zieverink en Geert Vruggink kan dit team dit seizoen nog wel eens vaker voor verrassingen gaan zorgen. De grootste verrassing van dit weekend was ’t Broek 1 uit Ruurlo. Zij mochten het opnemen tegen Klein Dochteren. De mannen uit Ruurlo waren ditmaal met 3 personen maar dat bleek geen handicap. Bart Kuenen, Patrick Zieverink en Eric klein Haneveld bleken lekker op dreef. Langzaamaan werd er een voorsprong opgebouwd en uiteindelijk werd Klein Dochteren met 3 schoten verslagen. 48 schoten voor ’t Broek en 51 schoten voor Klein Dochteren. Een score waar men erg tevreden mee was. Zeker toen men hoorde dat zij met deze score de winnaar van de dag waren geworden. Na deze goede uitslagen bleek Klein Dochteren 2 met 55 schoten netjes 6e te zijn geworden. Respelhoek volgt op 3 schoten en werd 7e met 58 schoten voor Zwolle 2 dat 59 schoten noteerde. Onderlingen haakte met 61 schoten en een 9e plaats nog net aan. Dijkhoek dit jaar overgekomen uit de 2e klasse had moeite met het niveau. Met 68 schoten waren zij de hekkensluiter van deze eerste competitiewedstrijd.

Tweede klasse
De tweede klasse lijkt een mooie gelijkwaardige klasse te worden dit seizoen. Na afloop waren maar liefst zes teams die binnen 4 schoten binnenkwamen. De winst ging met 60 schoten naar Respelhoek 2 dat na de degradatie de draad goed oppakte. Op 1 schot volgde Zwolle 3. Onderlingen 2 had ook 61 schoten maar minder meters over de finish en werd 3e. Heksenkring deed het goed en werd met 62 schoten 4e. ’t Broek 3 versloeg in een mooie wedstrijd Dijkhoek 2 met 1 schot en werd met 63 schoten 5e. Eibergen 2 kwam dit seizoen niet goed uit de startblokken en met 80 schoten eindigde dit team op de 7e plaats. Eibergen 3 was helaas door omstandigheden afwezig.  30 september is Eibergen gastheer voor de 2e AKF competitieronde.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven