Twentse sapmobiel morgen in Neede

NEEDE – Laat uw eigen appels, peren en ander fruit persen bij de Twentse Sapmobiel. Ook dit jaar staat de Twentse Sapmobiel in september en oktober weer in Twente en Berkelland om uw eigen appels, peren en ander klein fruit zonder pit te persen tot 100% natuurlijke en lang houdbare fruitsappen.

Na het persen, filteren en pasteuriseren verpakken wij het sap in een 3L of 5L Bag-in-Box. Het gehele proces van persen tot verpakken duurt circa 20 minuten (bij 100 kilo). Het sap is in gesloten verpakking 2 jaar en na opening circa 2 maanden houdbaar. Met onze mobiele fruitpers halen wij tot 80% sap uit uw fruit. Zand, bruine plekjes, takjes en blad kunt u laten zitten, deze worden machinaal verwijderd. Voor het persen en verpakken van uw sap rekenen wij €1,50 per liter voor een 3L Bag-in Box en €1,20 per liter bij een 5L Bag-in Box.

Bij ons kunt u vanaf 75 kilo (een volle kruiwagen) een afspraak inplannen via 06 25522077 (WhatsApp, SMS of bellen) of het aanvraag formulier op onze website. Bij <75kilo wordt uw fruit door onze eigen oogst gemengd en krijgt u dus gemixt sap.

Geen fruit maar wel nieuwsgierig? Kom gezellig langs op één van onze fruitpersdagen en laat je verassen door de heerlijke smaken van de natuur.

Bekijk onze site www.twentsesapmobiel.nl voor meer info of bel naar 06 25522077.
Graag zien wij u op één van onze fruitpersdagen.

Wij staan wekelijks op onze vaste perslocatie in Beckum aan de Geurdsweg 64.
Op onderstaande data staan wij bij Boomkwekerij ten Elsen in Neede.
Zondag 24 september, vanaf 7:30 uur
Zaterdag 7 oktober, vanaf 7:30 uur
Zaterdag 14 oktober, vanaf 7:30 uur

Passie voor fruitbomen
In de maanden september en oktober kun je wederom jouw eigen sap persen bij ten Elsen in Neede. Tijdens deze dagen worden er per dag vele honderden kilo’s appels en peren geperst tot heerlijke sapjes. De Twentse sapmobiel is van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag volop aan het persen om van uw eigen appels een heerlijk 100% puur sapje te maken.

Ten Elsen Boom en Groen is voortgekomen uit de passie voor het kweken van fruitbomen, in het bijzonder de oude rassen. Deze soorten zijn resistent en hoeven niet bespoten te worden. Op basis van de ervaring van zijn vader en dankzij de opleiding van Johan is er een moderne bedrijfsvoering ontstaan, waarbij duurzaamheid voorop staat.

Winterslaap
Dadelijk wanneer het land weer in winterstand staat, zijn de bomen en struiken in een soort winterslaap. Dat betekent dat de sapstroom sterk is afgenomen. Hierdoor kunnen de bomen en planten dan ook gesnoeid worden zonder dat ze gaan bloeden. Een drukke tijd voor Johan, want de bomen en struiken worden gerooid, ingekuild en voorzien van labels, maar ook de verkoop van bomen is in deze periode. Het is nu de tijd om bomen en struiken te gaan planten en tuinontwerpen te maken. In de winter wordt er veel tuin- en landschapsonderhoud gepleegd. Het is de beste tijd voor het planten van bomen, struiken en hagen: onder de grond gebeurt er namelijk al heel veel. Bij Ten Elsen kweken ze inmiddels zo’n 120 verschillende soorten fruitbomen, die geen van allen bespoten hoeven te worden, op 5 hectare Achterhoekse grond. Het voordeel van deze grond is dat deze bomen beter aanslaan in uw tuin, dankzij het goed ontwikkelde wortelstelsel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven