Verhuizing Expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars naar Ruurlo

RUURLO – De Eik is weer terug. Borculose Beeldhouwer en Vormgever Dolf Bierhuizen die op persoonlijk initiatief maar liefst veertien Berkellandse Kunstenaars heeft verzameld om aan dit bijzondere “houtproject” mee te werken. Ieder met zijn eigen discipline zoals beeldhouwen, hout draaien, keramiek, recycle kunst, combi pyrografie, abstracte technieken, houtbewerkers, combi bronsgieten, boomkunst carving, combi metaalbewerken, keramagiek en beeldende kunst. Op 17 februari 2022 is er aan ’t Rijkenbarg in Ruurlo een Zomereik van 20 meter met een omtrek van 3.60 m beschikbaar gesteld door de gemeente Berkelland en aldaar tussen twee stormen door omgezaagd. De deelnemende kunstenaars hebben een gedeelte van de eik uitgezocht en hebben vorig jaar keihard gewerkt om hun kunstwerk op tijd klaar te hebben .

Verhuizen
De expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars heeft eerst 3 maanden in Borculo in het Gemeentehuis van Berkelland gestaan. Daarna 3 maanden in het Boerderijtje nabij de Mallumse molen in Eibergen beschikbaar gesteld door de Stichting Eibergse Molens. De afgelopen 3 maanden bij Natuurpark Kronenkamp in Neede in het gebouw het Filter van de voormalige waterzuivering.

Ruurlo
Het zijn allemaal mooie plekken geweest voor onze expositie maar we gaan weer verhuizen en nu naar de plaats waar de eik vandaan komt dus de Eik komt weer thuis in Ruurlo. Vanaf 29 September tot 29 december staan de Kunstwerken bij het VVV Ruurlo Kerkplein 20 Waar ze dagelijks te zien zal zijn – let wel op de Openingstijden van VVV Ruurlo : ma t/m vrij: 10:00 uur – 16:00 uur, zaterdag van 10:00 – 14:00 uur.

De 14 kunstenaars die aan deze zeer bijzondere expositie meewerken zijn:
Jan Kulsdom Borculo, houtdraaier met het beeld Nieuw Leven

Rita Veltmaat Diepenheim, swingend penseel met het beeld Eik-Pizza-Santa Rita

Monique Visser Borculo, pyrografie & opzetten met het beeld De Adelaar

Ralf Toevank Ruurlo, smit & uitvoerder met het beeld Sjonghe Jonghe

Dolf Bierhuizen Borculo, beeldhouwer & vormgever met het beeld Oaks Spirit in the Sky

Louise Bierhuizen Borculo, Keramiste IHEZ met het beeld The Rescuers

Mirjam Koldeweij Eibergen, beeldend kunstenaar met het beeld ‘De Tas’

Jan te Kulve Eibergen, beeldend kunstenaar met het beeld Zwanger van 14 kunstenaars

Bert Koerts Eibergen, recycle kunst met het beeld Borrelpraat

Corry Lankveld Eibergen, keramiste met het beeld ‘De Danseres’

Harry Lankveld Eibergen, kunstzinnige houtbewerking met het beeld Wilskracht

Hans Nijmeijer Delden, boomkunst met het beeld ‘Scattered live’

Martina Bakker Geesteren, kombuchakunst met het beeld De Cirkel is Rond

Jaap Bakker Geesteren, keramagiek met het beeld Tableau met de Dryaden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven