Week tegen Eenzaamheid

BERKELLAND – Wist je dat 1 op de 10 mensen in Nederland zich erg eenzaam voelt? Op 28 september start de Week tegen Eenzaamheid om hier aandacht voor te vragen. Ook binnen onze gemeente is eenzaamheid een groeiend probleem. Iedereen kan gevoelens van eenzaamheid ervaren, zowel jongeren als ouderen.

Eenzaamheid is te herkennen aan verschillende signalen, namelijk:
🔹 Lichamelijk: denk aan hoofdpijn, vermoeidheid of weinig eetlust
🔹 Psychisch: bijvoorbeeld boosheid, verdriet of onzekerheid
🔹 Sociaal: weinig bezoek en/of sociale contacten
🔹 Gedragsmatig: denk aan verslechterde zelfzorg, moeite met huishoudelijk werk, mensen op afstand houden of juist contact afdwingen

Vermoed je eenzaamheid bij iemand in jouw omgeving? Probeer dan het gesprek aan te gaan waarbij je je verplaatst in de ander. Probeer de gevoelens van de ander niet (goedbedoeld) te relativeren of te ontkennen. Ook te haastig helpen of ongevraagd advies geven, heeft vaak niet het gewenste effect. Toon oprechte interesse en durf stil te zijn om te luisteren.

Neem gerust contact op met Voormekaar Berkelland als je vragen hebt over gevoelens van eenzaamheid bij jezelf of anderen in je omgeving. Bel met 0545 250 300 of mail [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven