Zorgvragers zijn op hun plek bij Zorgboerderij Bij Ons

NOORDIJK – Op de zorgboerderij Bij Ons bieden ze een breed aanbod aan zorg. Dit is in 2021 uitgebreid met het Logeerhuis in Noordijk. Er wordt gewerkt met vaste begeleiders en een vaste logeergroep, die nooit groter is dan acht op twee tot vier begeleiders. “Vindt jij het leuk om gezellig een weekend te verblijven op de logeerboerderij? Of heb jij vakantie en kom jij logeren, dan gaan wij samen met jou er een leuke, creatieve en leerzame tijd van maken!” Aldus eigenaresse Natascha. Je kunt bijvoorbeeld komen helpen met de dieren, tuinieren en klussen in verschillende activiteiten. Het is mogelijk om te werken in groepsverband, maar ook één op één. Daarbij zijn alle medewerkers ISO gecertificeerd en hebben ze enkel SKJ geregistreerd personeel.

Daarnaast bieden ze paardencoaching en hondencoaching aan!
Ben jij op zoek naar een kleinschalige groep, waar een ieder zichzelf kan en mag zijn. Waar er op een educatieve wijze wordt gewerkt om jou zoveel mogelijk te begeleiden naar zelfredzaamheid? Hier bieden ze de ruimte om jouw structuur en sociale vaardigheden mee te geven, zodat jij hier in kan groeien op jouw eigen tempo.

Kleinschalig en persoonlijk
Zorgboerderij Bij Ons biedt op een kleinschalige en vooral op een persoonlijke manier beschermd beschut wonen aan voor jeugdige en jongvolwassen met autisme, autisme gerelateerde symptomen, licht verstandelijke beperking en of met een verstandelijke beperking / psychische of psychiatrische problemen. Bij Ons krijg je persoonlijke aandacht van een gedreven team, je kan meewerken op en rondom de boerderijen. Je kan hier komen wonen en heb je een eigen slaapkamer op een terrein van 11 hectare. Bij Ons wordt er gezamenlijk gekeken naar waar jij goed in bent en wat er nog versterkt kan worden. Samen met jou gaat het team van medewerkers bekijken en bespreken ze een plan om dit aan te pakken.

Beschermd/ Beschut wonen
De boerderijen hebben de beschikking over tien slaapkamers in Borculo, zes jeugd slaapkamers in Neede en op de locatie Geesteren zijn er twaalf eigen kamers met eigen sanitair. Welke in overleg met jou naar jouw wens ingericht mag worden.

Dagbesteding
Op de zorgboerderij bieden ze verschillende zinvolle en leerzame dag-bestedingen aan, die ruim opgezet zijn en worden aangestuurd door een top team! Van maandag t/m zaterdag bieden ze een zinvolle en leerzame dagbesteding aan. “Hou jij ervan om lekker buiten bezig te zijn om te werken met boerderijdieren zoals, paarden, geiten, schapen maar ook van honden, katten, konijnen, kippen en nog veel meer!? Of vind jij het gewoon ontzettend leuk om te tuinieren in de moestuinen, lekker buiten te klussen op jouw eigen tempo? Kom dan een keer een kijkje nemen bij Bij Ons. Wij bieden jou structuur, duidelijkheid en rust aan in een veilige omgeving waar op spelende wijze aan zelfredzaamheid wordt gewerkt. Wij zorgen voor een zinvol logeerweekend en/of vakantie.”

Mede door het brede aanbod heeft Bij Ons de kans gekregen om vele zorgvragers en mooie plek te kunnen geven en nog steeds te blijven bieden.

“Dankzij de boerderij heb ik een vast dagritme en voel ik me stukken beter. Ik krijg de kans om op eigen tempo aan mijzelf te werken en het beste in me naar boven te halen.” Aldus een bewoner van Bij Ons.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven