Joey Holthaus ontwerpt kaarten “Sterren Stralen”


EIBERGEN/NEEDE – Sterren stralen verkoopt al ruim tien jaar rond de feestdagen kerstkaarten voor het goed doel. Elk jaar ontwerpt een nieuwe kunstenaar uit de regio de kaarten. Dit jaar is dat de in Groenlo geboren maar in Eibergen opgegroeide kunstenaar Joey Holthaus. Holthaus heeft voor het eerst in de historie van Sterren Stralen een set van vier kerstkaarten ontworpen. Holthaus heeft in binnen- en buitenland zijn artistieke capaciteiten gebruikt voor tal van projecten. Onlangs kwam zijn naam in het nieuws bij de presentatie van het succesvolle nieuwe boek van Daphne Dekkers ‘Vrienden maken’, waarvoor Joey Holthaus de illustraties heeft gemaakt. Holthaus: “Ik heb van Daphne Dekkers de volledige vrijheid gekregen bij het ontwerp van de illustraties. Die inspiratie heb ik ook gebruikt voor het ontwerp van de kaarten voor Sterren Stralen.”

Ontwerp
Joey Holthaus heeft het ontwerp van de kaarten voor Sterren Stralen ‘om niet’ gedaan. Holthaus: “Ik doe vast twee projecten per jaar voor de liefdadigheid. Ik heb affiniteit met deze actie.  Ik kom zelf uit een gezin dat het ook niet al te breed had. Ik weet dat kinderen het fijn vinden als er ‘iets’ is met kerst. Sterren stralen zorgt daarvoor. Daarom heb ik ‘ja’ gezegd. Het is nu aan de Rotary leden uit Neede, Eibergen en Haaksbergen om de kaarten te verkopen. Sterren stralen is natuurlijk bekend van de kerstboom die jaarlijks in november wordt opgetuigd bij het voormalige danspaleis op de kruising Neede-Eibergen-Haaksbergen. Meer dan 85% van de kaartopbrengst gaat naar kinderen in de knel. Voorgaande jaren  werden zo bijna vierhonderd kinderen uit een kleine tweehonderd gezinnen blij gemaakt met een pakket rond de feestdagen.

Op de website www.sterrenstralen.com staat hoe u ‘kinderen in de knel’ een steuntje in de rug kunt geven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven